Vancouver

Do's and don'ts

Jouw lokale TIX-gids: Kassia Byrnes

Do:

 1. Huur een fiets. Vancouver is een actieve stad en fietsen is een uitstekende manier om verschillende buurten te verkennen.
 2. Let goed op fietspaden en wandelpaden. Vancouver heeft het fietsers en wandelaars heel makkelijk gemaakt om de stad te ontdekken en om van alle mooie uitzichten te genieten, het enige wat jij moet doen is letten op de markeringen.
 3. Probeer een ‘London Fog’ – dit drankje is hier immers uitgevonden. Het staat ook wel bekend als een ‘Vanilla Tea Misto’ of een ‘Earl Grey Tea Latte’, en dit hete drankje is eigenlijk een Earl Grey-thee met gestoomde melk en een shotje vanille.
 4. Ga eens hiken. Als je niet echt van fietsen houdt, trek er dan op uit met de benenwagen en ga hiken in de bergen van Noord-Vancouver, of wandel over de paden langs de kust in West-Vancouver.
 5. Maak een excursie, of enkele. De roadtrip van Banff, door de Rocky Mountains naar Vancouver is een van de meest populaire roadtrips ter wereld.
 6. Boek een vluchtsimulatie bij FlyOver Canada. Als je je geen echte helikoptervlucht kunt permitteren, dan kun je wel bijna hetzelfde ervaren wanneer je voor een 20-meter hoog en rond scherm hangt waar het landschap van Canada op is geprojecteerd.
 7. Vaar met een kajak of paddleboard over de oceaan, een meer of een rivier.
 8. Spendeer een dag, of drie, op de stranden rondom Vancouver.
 9. Eet iedere dag in een ander tentje. Vancouver staat vooral bekend om de gerechten met vis en zeevruchten, maar je kunt hier ook lekkernijen van over de hele wereld vinden. Ontdek en proef het zelf.

Don't:

 1. Gooi geen afval op straat. Dit geldt natuurlijk voor elke stad die je bezoekt, maar Canada houdt helemaal niet van afval.
 2. Loop niet te ver door in East Hastings. Hoe fantastisch en veilig Vancouver ook is, je kunt het drugsprobleem hier gewoon niet negeren, vooral een paar blokken verder van East Hastings Street in Gastown. Er loopt hier veel politie rond, dus er is geen reden voor paniek.
 3. Onderschat de winter niet. Het weer in Vancouver is ’s winters wellicht veel milder dan in andere delen van Canada, maar het kan nog steeds behoorlijk vriezen en dagenlang regenen, en er staat vaak een snijdende wind.
 4. Bezoek niet alleen de meest toeristische bezienswaardigheden. Als je Vancouver bezoekt, moet je natuurlijk de Gastown Steam Clock horen fluiten op het hele uur, en de Vancouver Lookout bezoeken, maar laat dat niet de enige plekken zijn waar je naartoe gaat. Verken ook de steegjes, loop eens een van de vele knusse cafés binnen, en slenter door de kleine kunstgaleries.
 5. Wees niet verrast over de situatie rondom het gebruik van marihuana. Wiet is legaal, en je ziet overal in de stad coffeeshops en speciale dispensaria, maar je hebt een doktersrecept nodig om het te kunnen kopen.
 6. Ga er niet vanuit dat je pinpas hier werkt. De meeste plekken accepteren alleen pinpassen van Canadian Interac, dus breng je creditcard mee en neem contant geld op bij een pinautomaat.
 7. Blijf niet alleen in de stad. Je kunt veel verschillende dagtripjes maken. Ga bijvoorbeeld naar Harrison Hot Springs, Whistler of Squamish.
 8. Mis eventuele opnames van actiefilms niet. Vancouver is een van de populairste steden ter wereld waar scenes uit grote films worden opgenomen. (Hallo Deadpool!)
 9. Loop niet op een beer af. Deze waarschuwing lijkt misschien overbodig, maar veel toeristen schijnen te denken dat grizzlyberen net zo knuffelig zijn als Winnie de Pooh.
 10. Laat je spullen niet onbewaakt achter. Vancouver is een heel veilige stad, maar er worden regelmatig kleine diefstalletjes gepleegd.
Suggestie of feedback?