Vancouver

Praktische tips

Jouw lokale TIX-gids: Kassia Byrnes

Feestdagen
Er zijn 10 wettelijke feestdagen in Brits-Columbia, dan zijn banken en een aantal bedrijven gesloten. De meeste restaurants en supermarkten blijven wel open. Je kunt de data van de feestdagen online opzoeken.

Fooi geven
Voor de meeste diensten in Canada verwacht men een fooi van 15-20%. Sommige hotels plaatsen de fooi al op de rekening, en sommige restaurants doen dit ook wanneer je met een grote groep komt eten. Over het algemeen moet je de fooi zelf berekenen wanneer de rekening wordt gepresenteerd. Het is gebruikelijk om serveerders en hotelmedewerkers een fooi te geven, maar vergeet ook niet om een fooi te geven aan de kapper, de medewerker in een spa of salon, de taxichauffeur en andere dienstverleners.

Btw
Btw is niet inbegrepen in de afgebeelde prijzen van goederen en diensten. In Brits-Columbia kun je ervan uitgaan dat een Provincial Sales Taks (PTS) van 7% en een Goods and Services Taks (GST) van 5% wordt toegevoegd wanneer je iets afrekent bij de kassa.

Minimumleeftijd voor de consumptie van alcohol
De minimumleeftijd om alcohol te drinken in Brits-Columbia is 19 jaar. Minderjarigen mogen sommige plekken met een alcoholvergunning wel binnenkomen, en hoeven niet te worden begeleid door een volwassene, maar hen wordt geen alcohol geschonken.

Suggestie of feedback?