Vancouver

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Kassia Byrnes

Over het algemeen is Vancouver een zeer veilige stad. Je ziet veel politie op straat, en er vinden weinig tot geen grote misdaden plaats. Je kunt echter niet ontkennen dat er geen drugsprobleem in Vancouver heerst. Dit is vooral duidelijk te zien in de East Side van Downtown Vancouver, vooral aan de randen van het Gastown-gebied. East Hastings Street staat er om bekend dat daar drugsgebruikers, dealers en prostitués samenkomen. Openlijk drugsgebruik komt vaak voor op de hoofdstraat en in kleine steegjes, waaronder ook met naalden. Hoewel de blokken rondom West Hastings en Water Street prima te bezoeken zijn, is het beter om niet veel verder te lopen. Gebruik liever het openbaar vervoer.

Maar zelfs in die gebieden is het grootste probleem dat een toerist overdag kan overkomen zoiets als diefstal. Over het algemeen zijn de mensen die je hier tegenkomt excentriek maar ongevaarlijk, en in dit gebied liggen een aantal leuke boetiekjes, en lekkere en goedkope plekjes om wat eten. Het zou dus zonde zijn als je hier niet even een kijkje neemt. Het is wellicht niet slim om hier ’s avonds rond te wandelen, loop ook niet te koop met kostbare bezittingen, en loop op een doelbewuste manier (in plaats van dat je doelloos wat ronddwaalt), om geen ongewenste aandacht te trekken. Als je te lang blijft rondhangen zouden drugdealers kunnen denken dat je geïnteresseerd bent in hun waren. 

Een ander ding waar je rekening mee moet houden is eventuele inbraken. Als je met een auto rondrijdt, parkeer dan niet in de voorgenoemde buurt aangezien zogenaamde ‘smash and grabs’ vaak voorkomen. Laat waardevolle spullen ook niet in het zicht liggen.

Suggestie of feedback?