Bezienswaardigheden in Toronto

Vuurtoren van Gibraltar Point

“Vergeet niet een bezoek te brengen aan deze beroemde – en dan bedoel ik door spoken geteisterde! – vuurtoren op Toronto Island.”

- Laura woont al sinds 2008 in Toronto

Als je naar Toronto Island gaat, moet je ook een bezoek brengen aan een van de oudste gebouwen van Toronto. De vuurtoren ligt op Hanlan’s Point, op het westelijk deel van het eiland – en ja, er ligt een naaktstrand aan de andere kant. Legende vertelt dat deze vuurtoren wordt geteisterd door de geest van de allereerste vuurtorenwachter die hier werd vermoord.

TIP: Toronto Island bestaat uit Ward’s Island, Centreville Island en Hanlan’s Point, en er varen veerboten naar al deze plekken.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Gibraltar Point | Openbaar vervoer: Toronto Island ferry

Meer bezienswaardigheden in Toronto

Bekijk alle bezienswaardigheden

Graffiti Alley

“Dit is niet de enige plek in de stad waar je kleurrijke graffiti kunt zien, maar dit is zeker de meest iconische. Ik raad je ook aan (overdag!) andere steegjes te ontdekken.”

Harbourfront Centre

“Ik vind dit een leuke plek om te bezoeken zonder echt doel – wandel rustig rond, bewonder de kustlijn, en pauzeer ergens voor lekker eten of een activiteit als je daar zin in hebt. ”

Evergreen Brick Works

“Dit is wat mij betreft, vanuit cultureel en milieu-oogpunt gezien, het meest belangrijke park vanwege z’n geschiedenis en de ongelooflijke metamorfose. ”