Bezienswaardigheden in Sevilla

Plaza del Salvador

“Ik was meteen onder de indruk van deze prachtige roze kerk, en de manier waarop de kleur afsteekt tegen de blauwe lucht. ”

- Heidi woont al sinds 2017 in Sevilla

Dit levendige plein, een van de vele in Sevilla, wordt gedomineerd door de imposante, roze El Salvador-kerk. De kerk was oorspronkelijk een moskee, en is de één na grootste kerk van de stad. De El Salvador-kerk is een prachtig voorbeeld van barokke architectuur, en binnenin staan schitterende altaren. In het nabijgelegen Bolas schept men wellicht de lekkerste ijsjes en sorbets van de stad – de ideale plek om even te pauzeren en af te koelen met een ijskoude lekkernij.

TIP: Bezoek eerst deze kerk en koop een combinatieticket waarmee je de lange wachtrijen bij de Kathedraal van Sevilla kunt overslaan.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Plaza del Salvador

Meer bezienswaardigheden in Sevilla

Bekijk alle bezienswaardigheden

Universiteit van Sevilla

“Ik vind het leuk om hier doorheen te lopen en me voor te stellen hoe vrouwen (zoals Carmen) hier ooit sigaretten hebben gerold. ”

Alamillo Park

“Ik ga hier graag even wandelen om zo aan de drukte in de stad te ontsnappen. ”

La Feria in Los Remedios

“La Feria is hét feest van het jaar, en het is een van de grootste festivals in Spanje! La Feria heeft me laten zien wat het betekent om Sevilliaanse te zijn. ”