Sevilla

Luchthaventransfer

Jouw lokale TIX-gids: Heidi Mackenzie

De luchthaven van Sevilla ligt in het oosten van de stad, op slechts 10 kilometer van het stadscentrum. Je kunt op een aantal verschillende manieren van het vliegveld naar de stad reizen.

Bus
De Línea EA-bus rijdt elke 20-30 minuten van en naar de stad, en de rit duurt tussen de 20-40 minuten. De bus rijdt niet 24 uur per dag, dus check vooraf online de dienstregeling. Er ligt een bushalte buiten het terminalgebouw. Dit is de goedkoopste manier om naar de stad te reizen aangezien een enkel kaartje slechts €4,- kost, en je kunt in de bus zelf betalen. Houd er rekening mee dat een retourtje alleen op dezelfde dag geldig is. Je hoeft dus geen retourticket te kopen als je langer dan een dag in Sevilla verblijft.

Taxi
Een taxirit naar de stad kost ongeveer €20,-. Je kunt met de chauffeur een vaste prijs afspreken, of hij kan de meter aanzetten. Als je met een aantal mensen naar Sevilla reist, is een taxi misschien makkelijker dan de bus, en de rit kost ongeveer hetzelfde. Er staan taxi’s bij de Arrivals-uitgang van het vliegveld. Als je een taxi naar het vliegveld wilt nemen, zijn er veel verschillende taxistandplaatsen te vinden in de stad. Zorg ervoor dat je weet waar deze zich bevinden, of laat je hotel een taxi reserveren op de dag dat je vertrekt.

Auto
Een andere optie is om een auto te huren. Dit kan tegen een vrij voordelig tarief op het vliegveld van Sevilla. Als je een reservering maakt voordat je arriveert, kun je al een auto huren voor slechts €5,- per dag. Als je van plan bent om buiten Sevilla rond te reizen, en je hebt een parkeerplaats tot je beschikking bij je accommodatie, dan is dit een goed en handig vervoersmiddel. Houd er wel rekening mee dat je niet makkelijk een parkeerplaats vindt in het centrum. Als je een dagtripje wilt maken, kun je ook een auto huren op het Santa Justa Station voor een voordelige prijs.

Suggestie of feedback?