Sevilla

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Heidi Mackenzie

Sevilla is een veilige stad, maar net zoals in elke stad moet je je gezond verstand gebruiken. Laat je telefoon, je camera of je tas niet op tafel liggen en laat je spullen niet onbeheerd achter. Hang je tas niet over de rug van de stoel en leg geen dingen op een bar waar je snel afgeleid raakt. Er worden vaak meldingen gemaakt dat fietsen ’s nachts worden gestolen, maar als je een fiets voor een dag huurt zal jou dit niet snel overkomen. Het kan zijn dat je op straat wordt benaderd door zigeunervrouwen die je rozemarijn proberen te geven. Houd er rekening mee dat ze om geld zullen vragen als je de rozemarijn accepteert.

Sevilla is een drukke stad vol bars en restaurants, en mensen die van het buitenleven genieten. Het komt dus niet vaak voor dat je ’s avonds laat alleen over straat loopt. Het komt dus ook maar zelden voor dat er ’s avonds iets ernstigs gebeurt. Natuurlijk zijn er gebieden buiten het stadscentrum die onveilig zijn, maar in het stadscentrum zelf loop je vrijwel geen risico.

Het komt vrij vaak voor dat mannen vrouwen nafluiten of iets toeroepen. Dit kan vervelend zijn, maar het is in veel gevallen onschuldig. Helaas maakt dit nog steeds onderdeel uit van het dagelijks leven in Sevilla, en mannen hebben niet het idee dat ze anderen aanstoot geven. Je hoeft niet beleefd te reageren, oogcontact te maken of te reageren.  

Sevilla is een LGBT-vriendelijke stad en er wordt hier elk jaar een grote optocht gehouden. In sommige delen van de stad is men wat discreter, maar Sevillianen zijn over het algemeen bijzonder respectvol naar anderen toe, en Spanje is voorheen tot het meest homovriendelijke land uitgeroepen. De bars rondom La Alameda zijn homovriendelijk en de gasten zijn allemaal ruimdenkende mensen. 

Suggestie of feedback?