Sevilla

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Heidi Mackenzie

Openingstijden

Winkels openen over het algemeen rond 9.00 of 10.00 uur, en sluiten tussen 14.00 en 17.00 uur voor de lunch. De exacte tijden kunnen variëren, maar men luncht veelal tussen die tijden. Daarna gaan winkels weer open tot 20.00 of 21.00 uur ’s avonds. Veel winkels in de centraal gelegen winkelstraten blijven langer open, maar dat is niet altijd zeker. De normale supermarkten blijven de gehele dag geopend, evenals kleinere gemakswinkels. Bijna alle winkels zijn op zondag gesloten, behalve Carrefour Express-supermarkten en de souvenirwinkels dicht bij de Kathedraal.

Munteenheid en betalen

De Spaanse munteenheid is de euro. De meeste restaurants accepteren tegenwoordig betaalkaarten, en dat is ook een goede betaalmethode als je ergens gaat zitten of als je een groot bedrag moet afrekenen. Toch is het nog steeds handig om met contant geld te betalen in bars, aangezien het daar meestal vrij druk is en omdat je lang moet wachten voor je kunt betalen. Het is ook verstandig om wat contant geld op zak te hebben als je met een groep bent, aangezien de bediening geen individuele betalingen aanneemt.

Het is nu ook mogelijk om in de meeste winkels met een betaalkaart te betalen, maar in kleine winkeltjes en op markten accepteert men enkel contant geld.

Pinautomaten en wisselkantoren

In heel Sevilla liggen pinautomaten, maar sommige automaten rekenen transactiekosten als je met een buitenlandse kaart geld opneemt. Als je met jouw kaart niet gratis internationaal kunt pinnen, kun je je aanmelden voor een gratis internationale betaalkaart zoals revolut. Revolut werkt via een app. Als je er, via jouw bankrekening, geld op zet, kun je geld opnemen zonder extra transactiekosten.

Er zijn verschillende kantoren in de stad waar je geld kunt wisselen, maar je krijgt een veel betere wisselkoers als je geld pint bij een pinautomaat of als je je creditcard gebruikt. Als je toch geld wilt wisselen, zorg er dan voor dat je de commissiekosten en de wisselkoers goed checkt.

Suggestie of feedback?