Activiteiten in Rome

Ghetto en Trastevere Wandeltocht

“Bezoek twee van de meest charmante buurten van Rome en ontdek de verborgen piazza's (pleinen), een bloemenmarkt, een kerk en een synagoge.”

- TIX Team

Ervaar de echte Romeinse cultuur in Trastevere en de Joodse Ghetto. Opgericht in 1555, is de Joodse ghetto één van de oudste ghetto's in de wereld. Joodse gezinnen moesten verplicht in dit gebied wonen en waren zeer arm. Als gevolg daarvan was de lokale keuken erg eenvoudig. Vandaag de dag, is het één van de meest gewaardeerde keukens in Rome en trekt het een heleboel bewoners naar dit gebied. Aan de overkant van de rivier de Tiber vind je Trastevere, een charmante volkswijk met ouderwetse gebouwen en geplaveide straten. Bewoners vinden het heerlijk om hier 's avonds te komen voor een drankje in één van de vele bars.

Bezoek deze wijken met een lokale bewoner en ervaar de echte Romeinse cultuur. Tijdens een 3 uur durende wandeltocht zie je de levendige piazza's, de bloemenmarkt, kerk, synagoge en meer, terwijl de lokale gids je alles over het gebied vertelt.

TIP: Zoek een lokale trattoria (je kunt dit ook aan je gids vragen) na de tour voor een authentieke maaltijd.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Trastevere

Meer activiteiten in Rome

Bekijk alle activiteiten

Hop on Hop off bustour Rome

“Klim aan boord van één van de kleurrijke toeristenbussen die rond het centrum rijden en stoppen bij de bezienswaardigheden langs de route.”

Cinecittà Wereld

“Een paradijs voor filmliefhebbers en kinderen! Dit nieuwe pretpark is geïnspireerd op de wereld van film en biedt meer dan 15 attracties inclusief een achtbaan, een indrukwekkende tunnel, een vrije val toren en nog veel meer! ”

Rome Ondergronds: Bezoek St. Clement!

“Bezoek de drie verdiepingen van de ondergrondse Basilica in de buurt van het Colosseum voor een indrukwekkend ondersteboven zicht op Rome. Je kunt 2000 jaar aan Romeinse geschiedenis ontdekken op één plek!”