Activiteiten in Rome

Wordt een dagje gladiator!

“Niet alleen een ervaring voor kinderen, maar ook voor volwassenen die de tentoonstellingen in het museum kunnen bewonderen; het oorlogstuig, de kleding en diverse gebruiksvoorwerpen.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Het harnas van een gladiator dragen en hun vechtkunsten leren is een onvergetelijke en leuke ervaring voor kinderen. Zowel kinderen als ouders kunnen een interactieve workshop van twee uur volgen bij de Romeinse Gladiator School. Tijdens de onderhoudende les zul je veel leren over het leven van gladiatoren, magistraten, legionairs, vrouwen en Vestal. Je krijgt ook les in de basistechnieken van zwaardvechten met een houten zwaard. Tijdens de grote finale kunnen kinderen in de arena vechten om echte gladiatoren te worden!

Je kunt direct naar de school gaan op de Oude Appian Weg of bezoek de school als onderdeel van een privé tour samen met de Catacomben van San Calisto en het Sleutelgat op de Aventine. De prijzen variëren op basis van het programma (het begint bij €55 voor de workshop van twee uur).

TIP: Niet genoeg tijd om naar de Oude Appian Weg te gaan? Dichtbij het Colosseum, Pantheon en de Romeinse Forum kun je ook een gladiator ontmoeten waarmee je op de foto kunt gaan. Zet de helm op en lachen maar! Vraag vooraf wel naar de prijs want het is niet gratis. Het zal rond de €5 per foto kosten.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via Appia Antica 18

Meer activiteiten in Rome

Bekijk alle activiteiten

Vintage winkelen bij Mercato Monti

“Een stukje Engelse stijl in Rione Monti, het opkomende district in Rome.”

Huur een fiets en ontdek het Regionale Park Appian Weg

“Besteed een dagje in de buitenlucht, in een adembenemende, natuurlijke omgeving, en stap terug in het verleden tussen de Romeinse ruïnes!”

Cinecittà Wereld

“Een paradijs voor filmliefhebbers en kinderen! Dit nieuwe pretpark is geïnspireerd op de wereld van film en biedt meer dan 15 attracties inclusief een achtbaan, een indrukwekkende tunnel, een vrije val toren en nog veel meer! ”