Rome

Proef de meest beroemde gerechten van de Romeins-Joodse keuken

Jouw lokale TIX-gids: Monica Nardella

Loop rond in het Romeinse Kwartier, gebouwd in 1555 in de Rione Sant’Angelo, dichtbij de rivier de Tiber en het Theater van Marcellus, om de Synagoge, het Joodse Museum van Rome en een deel van de originele muur waarbinnen de bewoners moesten verblijven te bezoeken. In het Joodse Kwartier heeft de gemeenschap haar cultuur, tradities en typische gerechten behouden waar je vandaag de dag nog steeds van kunt genieten. In de lente kun je gaan zitten bij een restaurant met een tuin of een terras en "Carciofi alla giudia" (Joodse artisjokken) bestellen, een gefrituurde artisjok die zelf de meest verfijnde smaakpapillen zal verrassen!

Suggestie of feedback?

Meer in Rome

Bekijk alle tips

Geniet van de echte Cacio e Pepe in Trastevere

Eet de echte "Cacio e Pepe" (Kaas en Peper) als je in Rome bent. Dit typische gerecht uit Rome bestaat uit zwarte peper, Pecorino Romano kaas en lange pasta zoals spaghetti (of tonnarelli waarbij de romige saus gemaakt wordt van enkele lepels zetmeelrijke pastawater) geserveerd in een knapperig Parmezaanse kom. De beste plek om dit heerlijke gerecht te proeven is op Piazza di Santa Cecilia, één van de charmante pleinen van het Trastevere district. In de zomerperiode staan de tafels buiten op het voetgangers gebied, weg van de stadsgeluiden en dichtbij de indrukwekkende Basilica.

Bezoek de Cinecittà Studios

Bezoek de filmset van "Gangs of New York" en "The Passion of the Christ" door Cinecittà binnen te lopen. De grootste filmstudio in Europa, die in 1937 gebouwd werd door Mussolini. Echte filmfanaten zullen de coulissen, kostuums en geheimen van internationale films ontdekken en boven alles: de filmsets van Federico Fellini, de regisseur van het meesterwerk "La Dolce Vita". Je kunt de filmset alleen bezoeken tijdens een rondleiding die voornamelijk buiten in de zon plaatsvindt: dus geniet tegelijkertijd van het Italiaanse klimaat!

Ontdek het grootste centrale natuurpark van Rome: Villa Borghese

Villa Borghese biedt 226 hectare aan tuinen, fonteinen, aangelegde meren, beelden, musea en een replica van de wereldbol van Shakespeare. Je kunt op het Pincio terras genieten van het adembenemende uitzicht op Piazza del Popolo.