Rome

Vespa tour door de stad

Jouw lokale TIX-gids: Monica Nardella

Doe de Vespa Tour, net als Gregory Peck en Audrey Hepburn deden in de Oscar winnende film "Roman Holiday"! Op deze romantische manier van toeren door de Eeuwige Stad krijg je de kans om dezelfde plekken te bezoeken als de verslaggever en de prinses: Steek je hand in La Bocca della Verità (Mond van de Waarheid) een oude waterspuwer bij de Basilica di Santa Maria in Cosmedin.

Suggestie of feedback?

Meer in Rome

Bekijk alle tips

Proef de meest beroemde gerechten van de Romeins-Joodse keuken

Loop rond in het Romeinse Kwartier, gebouwd in 1555 in de Rione Sant’Angelo, dichtbij de rivier de Tiber en het Theater van Marcellus, om de Synagoge, het Joodse Museum van Rome en een deel van de originele muur waarbinnen de bewoners moesten verblijven te bezoeken. In het Joodse Kwartier heeft de gemeenschap haar cultuur, tradities en typische gerechten behouden waar je vandaag de dag nog steeds van kunt genieten. In de lente kun je gaan zitten bij een restaurant met een tuin of een terras en "Carciofi alla giudia" (Joodse artisjokken) bestellen, een gefrituurde artisjok die zelf de meest verfijnde smaakpapillen zal verrassen!

Doorzoek de kraampjes van de historische Campo de' Fiori markt

Na een aangename wandeling door het stadscentrum, kun je een stop maken op het prachtige Campo de' Fiori plein. Hier kun je tijdens de dagelijkse en levendige markt rondneuzen bij verscheidene kraampjes, vol met lokale producten. Op de markt kun je bloemen, fruit, groente of kunst en handwerk kopen. Mis vooral de krokante "pizza bianca met mortadella" (een typisch Italiaanse gedroogde worst op een versgebakken pizza) niet die verkocht wordt in de historische bakkerij op dit plein.

Neem een kijkje door het... sleutelgat!

Loop naar de Aventine Heuvel voor één van de beste uitzichten over de stad vanaf de Parco Savello, ofwel de Oranje Tuin! Het ideale moment om hier te zijn is tijdens zonsondergang, wanneer de kleuren prachtig zijn en het uitzicht adembenemend is! Verlaat Parco Savello aan het einde van de weg naar rechts en kijk door het beroemde "sleutelgat" in de grote, groene deur van de Knights of Malta en wees verrast door wat je zult zien...