Rome

Ontdek het grootste centrale natuurpark van Rome: Villa Borghese

Jouw lokale TIX-gids: Monica Nardella

Villa Borghese biedt 226 hectare aan tuinen, fonteinen, aangelegde meren, beelden, musea en een replica van de wereldbol van Shakespeare. Je kunt op het Pincio terras genieten van het adembenemende uitzicht op Piazza del Popolo.

Na een wandeling of picknick in het park kun je naar de Bioparc dierentuin gaan: de oudste van Europa! Enkele jaren geleden, na een belangrijke renovatie, werd het een leercentrum waar kinderen de dieren in hun natuurlijke omgeving kunnen ontdekken en dieren worden gerehabiliteerd om terug te keren naar de natuur.

Suggestie of feedback?

Meer in Rome

Bekijk alle tips

Neem een kijkje door het... sleutelgat!

Loop naar de Aventine Heuvel voor één van de beste uitzichten over de stad vanaf de Parco Savello, ofwel de Oranje Tuin! Het ideale moment om hier te zijn is tijdens zonsondergang, wanneer de kleuren prachtig zijn en het uitzicht adembenemend is! Verlaat Parco Savello aan het einde van de weg naar rechts en kijk door het beroemde "sleutelgat" in de grote, groene deur van de Knights of Malta en wees verrast door wat je zult zien...

Doorzoek de kraampjes van de historische Campo de' Fiori markt

Na een aangename wandeling door het stadscentrum, kun je een stop maken op het prachtige Campo de' Fiori plein. Hier kun je tijdens de dagelijkse en levendige markt rondneuzen bij verscheidene kraampjes, vol met lokale producten. Op de markt kun je bloemen, fruit, groente of kunst en handwerk kopen. Mis vooral de krokante "pizza bianca met mortadella" (een typisch Italiaanse gedroogde worst op een versgebakken pizza) niet die verkocht wordt in de historische bakkerij op dit plein.

Geniet van de echte Cacio e Pepe in Trastevere

Eet de echte "Cacio e Pepe" (Kaas en Peper) als je in Rome bent. Dit typische gerecht uit Rome bestaat uit zwarte peper, Pecorino Romano kaas en lange pasta zoals spaghetti (of tonnarelli waarbij de romige saus gemaakt wordt van enkele lepels zetmeelrijke pastawater) geserveerd in een knapperig Parmezaanse kom. De beste plek om dit heerlijke gerecht te proeven is op Piazza di Santa Cecilia, één van de charmante pleinen van het Trastevere district. In de zomerperiode staan de tafels buiten op het voetgangers gebied, weg van de stadsgeluiden en dichtbij de indrukwekkende Basilica.