Rome

Ontdek het grootste centrale natuurpark van Rome: Villa Borghese

Jouw lokale TIX-gids: Monica Nardella

Villa Borghese biedt 226 hectare aan tuinen, fonteinen, aangelegde meren, beelden, musea en een replica van de wereldbol van Shakespeare. Je kunt op het Pincio terras genieten van het adembenemende uitzicht op Piazza del Popolo.

Na een wandeling of picknick in het park kun je naar de Bioparc dierentuin gaan: de oudste van Europa! Enkele jaren geleden, na een belangrijke renovatie, werd het een leercentrum waar kinderen de dieren in hun natuurlijke omgeving kunnen ontdekken en dieren worden gerehabiliteerd om terug te keren naar de natuur.

Suggestie of feedback?

Meer in Rome

Bekijk alle tips

Geniet van de echte Cacio e Pepe in Trastevere

Eet de echte "Cacio e Pepe" (Kaas en Peper) als je in Rome bent. Dit typische gerecht uit Rome bestaat uit zwarte peper, Pecorino Romano kaas en lange pasta zoals spaghetti (of tonnarelli waarbij de romige saus gemaakt wordt van enkele lepels zetmeelrijke pastawater) geserveerd in een knapperig Parmezaanse kom. De beste plek om dit heerlijke gerecht te proeven is op Piazza di Santa Cecilia, één van de charmante pleinen van het Trastevere district. In de zomerperiode staan de tafels buiten op het voetgangers gebied, weg van de stadsgeluiden en dichtbij de indrukwekkende Basilica.

Ballet onder de sterren in oude ruïnes!

In de zomer kijken de Romeinen graag naar openluchtvoorstellingen (theater, filmfestivals, cabaret, ballet) in openbare parken en natuurlijke arena's of in een spectaculaire decor. De Baden van Caracalla biedt een dergelijk decor. Het is een uitmuntend archeologisch terrein, gelegen naast de oude Appian Weg, waar je vaak beroemde opera's onder de sterrenhemel kunt bijwonen. Het complex is enorm en zeer goed behouden: het is een unieke ervaring om een adembenemende musical te zien in een Romeinse ruïne.

Vespa tour door de stad

Doe de Vespa Tour, net als Gregory Peck en Audrey Hepburn deden in de Oscar winnende film "Roman Holiday"! Op deze romantische manier van toeren door de Eeuwige Stad krijg je de kans om dezelfde plekken te bezoeken als de verslaggever en de prinses: Steek je hand in La Bocca della Verità (Mond van de Waarheid) een oude waterspuwer bij de Basilica di Santa Maria in Cosmedin.