Rome

Rust uit op een deken in één van de stadsparken

Jouw lokale TIX-gids: Monica Nardella

Luier op een kleurrijke deken in één van de vele stadsparken in Rome: Villa BorgehseVilla PamphiliVilla AdaVilla Torlonia en nog veel meer. Na het genot van je voorverpakte al fresco maaltijd doe je een dutje of lees je een boek maar vergeet niet gewoon te genieten van het moment. Net doen als de lokale bewoners kan niet eenvoudiger! Alle parken zijn zeer rustgevend, bieden vele prachtige plekjes, musea, kunstwerken en bezienswaardigheden. Geniet van jouw rustmoment!

Suggestie of feedback?

Meer in Rome

Bekijk alle tips

Geniet van de echte Cacio e Pepe in Trastevere

Eet de echte "Cacio e Pepe" (Kaas en Peper) als je in Rome bent. Dit typische gerecht uit Rome bestaat uit zwarte peper, Pecorino Romano kaas en lange pasta zoals spaghetti (of tonnarelli waarbij de romige saus gemaakt wordt van enkele lepels zetmeelrijke pastawater) geserveerd in een knapperig Parmezaanse kom. De beste plek om dit heerlijke gerecht te proeven is op Piazza di Santa Cecilia, één van de charmante pleinen van het Trastevere district. In de zomerperiode staan de tafels buiten op het voetgangers gebied, weg van de stadsgeluiden en dichtbij de indrukwekkende Basilica.

Bezoek de Cinecittà Studios

Bezoek de filmset van "Gangs of New York" en "The Passion of the Christ" door Cinecittà binnen te lopen. De grootste filmstudio in Europa, die in 1937 gebouwd werd door Mussolini. Echte filmfanaten zullen de coulissen, kostuums en geheimen van internationale films ontdekken en boven alles: de filmsets van Federico Fellini, de regisseur van het meesterwerk "La Dolce Vita". Je kunt de filmset alleen bezoeken tijdens een rondleiding die voornamelijk buiten in de zon plaatsvindt: dus geniet tegelijkertijd van het Italiaanse klimaat!

Neem een kijkje door het... sleutelgat!

Loop naar de Aventine Heuvel voor één van de beste uitzichten over de stad vanaf de Parco Savello, ofwel de Oranje Tuin! Het ideale moment om hier te zijn is tijdens zonsondergang, wanneer de kleuren prachtig zijn en het uitzicht adembenemend is! Verlaat Parco Savello aan het einde van de weg naar rechts en kijk door het beroemde "sleutelgat" in de grote, groene deur van de Knights of Malta en wees verrast door wat je zult zien...