Activiteiten in Reykjavik

Esja-Tafelberg

“Met een besneeuwde top of schitterend opgelicht door de middernachtzon is de Esja-tafelberg de parel van de Faxabaai. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

De Esja-tafelberg ligt op 20 kilometer van Reykjavik, en ieder jaar komen duizenden hikers er naartoe om trektochten te maken. De meest populaire route naar de Þverfellshorn-top duurt ongeveer 2-4 uur, en je loopt langs een prachtig klein bergbeekje. Het laatste stuk is wel wat uitdagender, en alle hikers moeten goede schoenen en extra warme kleding meebrengen voor wanneer het weer plots omslaat.

TIP: Je kunt het hele jaar door hiken op de Esja-tafelberg, maar hiken is vrij gevaarlijk wanneer het stormt of wanneer er veel sneeuw en ijs ligt. In de winter moet je niet vergeten om stijgijzers mee te nemen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Openbaar vervoer: Strætó - Route 15 to Háholt, 57 to Hiking Centre Esjustofa | Website: http://www.visitreykjavik.is/mount-esja

Meer activiteiten in Reykjavik

Bekijk alle activiteiten

Zuid-IJsland Tour

“Watervallen, besneeuwde vulkaantoppen en stormachtige zwarte stranden; Zuid-IJsland is bijna een compleet andere wereld. ”

IJslandse Kooklessen

“Je wordt absoluut verliefd op de IJslandse keuken tijdens je bezoek – waarom zou je dan niet leren hoe je de gerechten thuis zelf kunt maken?”

Laugardalslaug Zwembad

“Laugardalslaug is het grootste zwembad en de oorspronkelijke badgelegenheid van de stad, en de plek waar je de locals op elke dag van de week ziet relaxen. ”