Activiteiten in Reykjavik

Saga Museum

“Het Saga Museum, waar oude IJslandse verhalen tot leven komen, is een van de meest populaire musea in Reykjavik.”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

In het Saga Museum staan levensgrote wassen beelden met replica-kleding, wapens en objecten uit de oude tijd waarmee belangrijke momenten uit de IJslandse geschiedenis worden afgebeeld. Je ziet bijvoorbeeld de Papar (Ierse monniken), de allereerste bewoners van het eiland, beroemde figuren uit de tijd van de nederzetting zoals de stichter van Reykjavik Ingólfur Arnarson, en Leifur Eiríksson, die naar Vinland in het moderne Canada reisde. Hoewel de tentoonstelling eerder gedramatiseerd is dan historisch nauwkeurig, zullen kinderen het leuk vinden om zich als Viking te verkleden aan het einde van het bezoek.

TIP: De perfecte activiteit voor een regenachtige dag.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Grandagardi 2 | Openbaar vervoer: Strætó Grandi - Route 14 | Telefoon: +354 5111517 | Website: http://www.sagamuseum.is/

Meer activiteiten in Reykjavik

Bekijk alle activiteiten

Aurora Reykjavik

“Mocht je niet het geluk hebt gehad om het Noorderlicht te zien, dan kun je altijd nog het Aurora Reykjavík Museum bezoeken. ”

IJslandse Kooklessen

“Je wordt absoluut verliefd op de IJslandse keuken tijdens je bezoek – waarom zou je dan niet leren hoe je de gerechten thuis zelf kunt maken?”

Zuid-IJsland Tour

“Watervallen, besneeuwde vulkaantoppen en stormachtige zwarte stranden; Zuid-IJsland is bijna een compleet andere wereld. ”