Activiteiten in Parijs

Musée de Montmartre

“Als het artistieke verleden van het idyllische Montmartre je fascineert, dan is dit een museum voor jou. ”

- Selina woont al sinds 2016 in Parijs

Het charmante en romantische Musée de Montmartre illustreert het artistieke en hedonistische verleden van de heuveltop met behulp van schilderijen, lithografieën en documenten – een hele kamer is zelfs gewijd aan de Franse cancan. Het museum is gevestigd in een 17e-eeuws landhuis waar verschillende kunstenaars, waaronder Renoir, in de 19e eeuw hun studio’s hadden ondergebracht.

TIP: Maak een wandeling in de tuinen, die een inspiratie waren voor verschillende schilderijen, voor een prachtig uitzicht op de wijngaarden van Clos Montmartre.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rue Cortot 12 | Openbaar vervoer: Lamarck - Caulaincourt | Telefoon: +33 1 49 25 89 39 | Website: http://museedemontmartre.fr/en/

Meer activiteiten in Parijs

Bekijk alle activiteiten

Cordon Bleu culinaire workshops

“Op welke andere plek kun je je kookkunsten verbeteren dan in een kookschool waar tal van Michelinsterrenkoks alumni zijn?”

Musée Carnavalet

“Het Musée Carnavalet ligt in het historische Le Marais, en vertelt de geschiedenis van de evolutie van Parijs tot aan het heden. ”

Vélib' ride

“De Vélib’ is onderdeel van het leven in de metropool, en veel Parijzenaren gebruiken deze fietsen om door de stad te peddelen. ”