Activiteiten in Parijs

Musée du Louvre

“Er zijn weinig kunstmusea zo geroemd en gelauwerd als het Louvre. ”

- Selina woont al sinds 2016 in Parijs

Met 35.000 kunstwerken, waaronder Da Vinci’s weergaloze Mona Lisa en De Vrijheid leidt het Volk van Delacroix, ter nagedachtenis aan de Franse Revolutie, en 380.000 beelden en kunstvoorwerpen die teruggaan tot de prehistorie, verdeeld over vier verdiepingen, is het aanbod in ’s werelds grootste en meest bezochte museum nogal overweldigend. Het is dan ook verstandig om vooraf te bedenken welke stukken je echt wilt zien.  

TIP: Vermijd een lange wachttijd door het Louvre binnen te lopen via het ondergrondse winkelcentrum Carrousel du Louvre. Eenmaal binnen ga je in de rij staan om je kaartje te kopen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rue de Rivoli, 75001 | Openbaar vervoer: Palais Royal – Musée du Louvre | Website: http://www.louvre.fr/en

Meer activiteiten in Parijs

Bekijk alle activiteiten

Musée d'Orsay

“Musée d’Orsay staat bekend om haar grote collectie impressionistische kunst, en is daardoor een van de meest indrukwekkende kunstgaleries van Parijs. ”

Cordon Bleu culinaire workshops

“Op welke andere plek kun je je kookkunsten verbeteren dan in een kookschool waar tal van Michelinsterrenkoks alumni zijn?”

Musée Carnavalet

“Het Musée Carnavalet ligt in het historische Le Marais, en vertelt de geschiedenis van de evolutie van Parijs tot aan het heden. ”