Bezienswaardigheden in New York

Empire State Building

“Bekijk New York vanaf de top van de wereld zoals wij dat sinds 1931 kunnen zien.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

Tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis, besloot een groep zakenmensen dat ze het hoogste gebouw ter wereld zouden bouwen, dat gezien zou kunnen worden vanaf elke plek in New York City en ver daarbuiten. Het feit dat ze geen huurders hadden voor zo'n enorm kantoorgebouw deed er niet toe, ze moesten en zouden de mensenmassa in New York inspireren.

Ze waren binnen 410 dagen klaar. Sinds die dag in 1931 hebben toeristen en locals het marmer bewonderd van het art deco meesterwerk en kan iedereen de stad vanaf het uitkijkpunt op de 86e verdieping aanschouwen. Ook de aanbeveling van de enorme mensaap "King Kong" heeft het gebouw ook geen windeieren gelegd!

TIP: Koop een kaartje voor het uitkijkpunt op de 86e verdieping, maar ga niet naar de Skyride en het uitzicht van de 102e verdieping. Deze zijn de prijs wat mij betreft niet waard.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: 5th avenue 350 | Openbaar vervoer: B, D, F, M, N, Q, R to 34th street

Meer bezienswaardigheden in New York

Bekijk alle bezienswaardigheden

Central Park

“Mogelijk het meest beroemde en best gewaardeerde stadspark ter wereld.”

Brooklyn Bridge

“De Brooklyn Bridge, was toen hij in 1883 afgebouwd was, een wonder van de moderne bouwkunst en is tot de dag van vandaag Brooklyn's meest beroemde plek.”

Chelsea Market

“Een paradijs voor foodies in het centrum van een voormalige koekjesfabriek. Chelsea Market is New York's hipste spot voor eetcultuur.”