Bezienswaardigheden in New York

Grand Central Terminal

“Bekijk het treinstation, dat zich met zijn schoonheid, gestalte en beschaafdheid kan meten met sommige van de grootste paleizen van Europa.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

De eerste self-made miljonair van New York, Cornelius Vanderbilt, zag een ode aan de spoorwegindustrie voor zich dat meer dan slechts een treinstation zou zijn. Het zou een paleis worden dat zijn vostendom als een van de grootste spoorwegmagnaten in de geschiedenis van de VS zou weerspiegelen. Zijn visie staat sinds 1913 op 42nd street en Park avenue als een glorieuze hommage aan rijkdom, macht en design. Geïnspireerd door het paleis van Versailles kan geen enkel gebouw in New York vergeleken worden met zijn koninklijke aanwezigheid, zowel van binnen als van buiten.

Wanneer je hier een bezoek aan brengt, bekijk dan de schildering op het plafond en bezoek de beroemde whispering columns.

TIP: Grand Central Terminal, naast dat het een legendarische New York bezienswaardigheid is, is ook een geweldige plaats om te lunchen. Breng een bezoek aan het food court op de begane grond voor een grote keuze aan eten.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Between Park Ave and E45th Street