Bezienswaardigheden in New York

Prospect Park

“Het Central Park van Brooklyn. Dit park was in hun eigen woorden het meesterstuk van de ontwerpers van Manhattan's Central Park.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

Terwijl Central Park bezocht en geprezen wordt door toeristen van over de hele wereld, zijn nog weinig toeristen bekend met Prospect Park. Dit park bevindt zich in het centrum van Brooklyn en was wat de ontwerpers zagen als hun meesterstuk. Met een ontwerp dat lijkt op dat van Central Park heeft het glooiende, krommende paden, een enkele vijf kilometer lange weg die binnendoor loopt en is het gelijkmatig voorzien van dikke bebossing en schitterende open weiden om te zonnen, te sporten of gewoon van het weer te genieten.

TIP: Kom in de zomer naar de 9th street Bandshell aan de westzijde van het park voor enkele van de beste openlucht concerten van New York!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: 1 Prospect Park West | Openbaar vervoer: 2, 3 train to Grand Army Plaza; F train to 15th street/Prospect Park | Website: http://prospectpark.org

Meer bezienswaardigheden in New York

Bekijk alle bezienswaardigheden

Grand Army Plaza

“Aan de zuidoostelijke hoek van Central Park vind je een van New York's mooiste plekken waar je je ogen de kost kunt geven.”

Union Square Green Market

“Het beste eten in New York is niet altijd in restaurants te vinden. Bezoek de beste, meest verse boerenmarkt in de stad en oordeel zelf.”

Chelsea Market

“Een paradijs voor foodies in het centrum van een voormalige koekjesfabriek. Chelsea Market is New York's hipste spot voor eetcultuur.”