Restaurants in New York

Russ and Daughters Cafe

“Meer dan 100 jaar lang heeft de Russ familie gerookte, verse, zoute en gekruide vis geserveerd aan zowel locals als toeristen, met spreads, bagels, zoetigheden en andere Russisch-Joodse lekkernijen.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

In 1914 opende Joel Russ een winkel aan East Houston en Orchard street voor de joodse gemeenschappen die wilden noshen (snacken) met favoriete delicatessen uit hun thuisland. Het gerucht gaat dat Mr. Russ een erg grove, onaangename koopman was, die zijn klanten niet behandelde met de service die mensen in Amerika gewend waren. Dus toen een van zijn drie mooie, in Amerika opgegroeide dochters achter de toonbank ging werken, gingen de zaken ineens een stuk beter!

De familie Russ heet nu al meer dan 100 jaar de winkel in downtown New York, waarbij ze uiteindelijk ook een cafe met bediening aan de tafel hebben geopend, twee blokken verderop op Orchard Street. Probeer hun vele variëteiten van geprepareerde haring, of het nu gewoon, met citroen, mosterd, curry of yoghurt saus is, het is 100% origineel New Yorks!

TIP: De winkel op E Houston street is de originele, maar was er nooit op gemaakt om in te dineren. Het nieuwe Cafe net twee blokken naar het zuiden laat mensen nu eindelijk de Russ and Daughters smaak op hun gemak proeven.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Orchard street 127 | Openbaar vervoer: F train to 2nd ave (exit on to 1st avenue) | Telefoon: (212) 475-4881 | Website: http://www.russanddaughterscafe.com/