Activiteiten in New York

Een NYC taxi aanhalen

“Wanneer mensen mij vragen hoe ze een taxi in New York aan moeten halen, is mijn antwoord altijd: met zelfvertrouwen!”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

New York is een agressieve stad, en als je niet assertief bent bij het aanhalen van een taxi in NYC, dan doet iemand anders dat voor je neus. De methode om een taxi aan te halen in New York is meestal simpel: stap een stukje de straat op (nadat je er zeker van bent dat er geen auto jouw richting op komt) en zwaai zelfverzekerd met je arm.

Een aantal punten om te onthouden:

  • Als er iemand op straat ook een taxi aan probeert te halen, en ze voor je staan, dan nemen ze jouw taxi af. Vind een plek op de stoep waar je weinig concurrentie hebt.
  • Probeer je taxi aan te halen op de grote avenues en streets zoals 34th of 42nd street.
  • Taxis hebben allemaal een unieke viercijferige code op de motorkap (bijv. 1G12, 4E46). Wanneer de code verlicht is, dan is die taxi beschikbaar. Wanneer de code donker is, dan is de taxi BEZET.
  • Geef je chauffeur ALTIJD ongeveer 15% fooi.

TIP: Vertel de chauffeur waar je naartoe wilt, NADAT je ingestapt bent. Sommige onvriendelijke taxichauffeurs rijden zonder je weg wanneer je naar een bestemming wilt waar zij niet naartoe willen rijden.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Any major Manhattan street

Meer activiteiten in New York

Bekijk alle activiteiten

Fietsen

“Een fietstocht langs de Hudson rivier geeft je een landelijke blik op New York City, die de meeste mensen zich niet voor zouden kunnen stellen.”

Muzikanten in de metro

“Ze zeggen dat de beste nieuwe muziek 'underground' te vinden is. In New York kun je dit letterlijk nemen!”

Museum Mile

“Een regenachtige dag in New York kan een domper zijn voor je reisplannen. Hier zijn de beste musea om een regenachtige dag door te komen.”