New York

Do's en Don'ts New York

Jouw lokale TIX-gids: Gideon Levy
  1. DO: Vraag de weg! New Yorkers houden ervan hun kennis over de stad te delen. DON'T: vraag niet de weg aan mensen die eruit zien alsof ze haast hebben.
  2. DO: Gebruik de NYC metro. DON'T: ga niet na 2 uur 's ochtends met de metro. Niet per se omdat het gevaarlijk is, maar omdat je dan nooit weet of en wanneer je metro aankomt.
  3. DO: Koop een stuk echte New Yorkse Pizza. DON'T: Haal geen pizza van een grote pizza keten die je buiten New York ook kunt vinden: go local!
  4. DO: Sta stil om van de uitzichten te genieten en maak foto's. DON'T: stop niet in het midden van de stoep om foto's te nemen. Sta andere voetgangers niet in de weg.
  5. DO: Loop overal naartoe! DON'T: Loop niet met 3 of 4 mensen naast elkaar op de stoep. Zorg ervoor dat er altijd mensen kunnen passeren.
  6. DO: Bezoek een van onze fantastische uitkijkpunten op een wolkenkrabber! DON'T: Wacht niet meer dan 2 uur in de rij bij het Empire State Building. Wanneer de wachttijd zo lang is, ga dan naar de Top of the Rock voor dezelfde prijs en een veel kortere wachttijd.
  7. DO: Ga tot laat uit! DON'T: Ga niet laat uit naar het verre Brooklyn, Queens, Bronx of Staten Island. Het is erg moeilijk of erg duur om terug te komen naar Manhattan.
  8. DO: Koop kaartjes voor een Broadway show, museum, of andere leuke NYC attracties. DON'T: Koop geen kaartje van een ongeautoriseerde persoon op straat. Het is waarschijnlijk nep. Ga naar het loket.
  9. DO: Huur een lokale gids, het liefst aan het begin van de reis, om advies te vragen. DON'T: Verwacht geen kwaliteitstour van de hop on hop off bussen. Het is een geweldige manier om de stad te zien, maar het is een erg onpersoonlijke tour.
  10. DO: Probeer je zo veel mogelijk aan te passen iedere dag van je reis. DON'T: Vergeet niet langzaam aan te doen, uit te ademen, en niet te snel uitgeput te raken. New York kan uitputtend zijn!
Suggestie of feedback?