New York

Veiligheid New York

Jouw lokale TIX-gids: Gideon Levy

Velen herinneren zich het New York City van veertig jaar geleden: een verschrikkelijke puinhoop van drugs, bendes, geweld en gevaar. New York is er trots op dat het zichzelf heruitgevonden heeft als de veiligste grote stad van Amerika, met een moordcijfer dat elk jaar daalt. 

Dit wil niet zeggen dat je niet voorzichtig en oplettend moet zijn. Enkele tips voor een veilig verblijf in New York:

  • Wanneer je in het donker reist, moet je weten waar je naartoe gaat voordat je vertrekt. Manhattan ten zuiden van 125th street is goed verlicht, en er zijn genoeg mensen en politieagenten op straat, waardoor het een zeker gevoel van veiligheid uitstraalt. Je hoeft je hier geen zorgen te maken. Harlem heeft, ondanks dat het een mooie en rijke culturele buurt is, nog steeds last van misdaad en armoede, dus ik raad het niet aan om Harlem ten noorden van 125th street 's avonds te bezoeken. Hetzelfde geldt voor oost Brooklyn, The Bronx en Queens.
  • Je moet de andere New Yorkers NIET volgen bij het oversteken. We hebben het oversteken bij rood licht en "jay-walking" (het oversteken buiten oversteekplaatsen) verheven tot een kunstvorm. Voor toeristen is het niet altijd zo eenvoudig. Houd altijd het verkeer van auto's en fietsers in de gaten voordat je oversteekt.
  • Bewaar je geld in een veilige zak aan de voorzijde van je kleding en bij voorkeur afgesloten door een rits. Let op mensen die te dicht bij je zitten of tegen je aan botsen op straat. Dit kunnen tasjesdieven zijn.
  • Wanneer je koopjes gaat jagen in een buurt als Chinatown, volg dan niet een tasjes verkoper naar een gebouw of een achterkamer in een magazijn. Dit is vaak een tactiek om je te intimideren en je onder druk teveel te laten betalen voor een afgeprijsde designer tas. Koop je artikelen met korting van de winkels op Canal, Mulberry, Lafayette en Mott street. 
Suggestie of feedback?