New York

Wandelroute beste bezienswaardigheden van Midtown

Jouw lokale TIX-gids: Gideon Levy

Het is belangrijk om altijd een goede wandelroute te hebben door de buurten van New York. Wanneer je dat hebt, probeer je dagtrip dan tot één buurt of district te beperken. New York is 21 kilometer lang, 4 kilometer breed en er is in bijna elke straat wel iets te zien. Het is raadzaam je voeten te sparen en niet te overmoedig te zijn op je eerste dag. Dat gezegd hebbende, is dit een leuke wandelroute om de beste bezienswaardigheden van Midtown te zien:

  1. Begin bij Grand Army Plaza aan 59th street en 5th avenue, om de Central Park paardentrams te zien staan bij het legendarische Plaza Hotel, nabij de FAO Schwarz Toy Store en Bergdorf Goodman Department Store.
  2. Ga verder over 5th avenue om de luxe winkelstraat te zien, waaronder winkels als Tiffany's, Trump Tower, Harry Winston Jewelers, Saks 5th ave en de nobele St. Patricks Cathedral op 51s st.
  3. Ten westen van 5th avenue tussen 50th en 49 street is de ingang tot Rockefeller Plaza aan het Rockefeller Center. Ga naar rechts en ga richting 30 Rock, de magnifieke toren in het middel van Rockefeller Plaza.
  4. Ga verder op 49th street en ga links op 7th Ave om de lichten van Times Square voor je te zien. 
  5. Loop over Times Square naar 42nd street en ga naar links.
  6. Loop over 42nd street naar Park Avenue om Bryant Park op 6th Avenue te zien, The New York Public Library op 5th en dan de Grand Central Terminal op Park Avenue.
Suggestie of feedback?

Meer in New York

Bekijk alle tips

Openbaar vervoer New York

Je moet de metro van New York zien als de bloedsomloop van de stad. Vijf miljoen mensen per dag worden hierdoor vervoerd. De metro loopt 24 uur per dag, 7 dagen per week en is al meer dan 100 jaar in gebruik om de New Yorkers te vervoeren. Dit is DE manier om New York te beleven.

Do's en Don'ts New York

“Alle steden hebben bepaalde gebruiken en etiquette. Dit zijn de onze.”

Praktische Tips New York

“Een aantal zaken om niet te vergeten.”