Activiteiten in Madrid

Reina Sofia Museum

“Hier moet je naartoe gaan, al was het alleen om Picasso’s “Guernica” te zien. ”

- Cepee woont al sinds 2001 in Madrid

Het Reina Sofia Museum, vernoemd naar de huidige Koningin Sofia van Spanje, is het toonaangevende museum voor moderne kunst in de stad. Het is volledig toegewijd aan de Spaanse meesters van de 20e eeuw. Het meest bekende, indrukwekkende en ontroerende museumstuk is Picasso’s Guernica, dat de gruwelijkheden van oorlog afbeeldt en geïnspireerd is door de nasleep van een platgebombardeerde stad in noord-Spanje in 1937. Andere hoogtepunten zijn stukken van Salvador Dalí en Joan Miró, evenals internationale moderne kunstenaars zoals Braque, Bacon, Calder, Klee en Rothko.

TIP: Gratis toegang op maandag van 19.00 tot 21.00 uur, op woensdag tot en met zaterdag van 19.00 tot 21.00 uur, en op zondag van 14.30 tot 19.00 uur.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Calle de Santa Isabel 52 | Openbaar vervoer: Metro Atocha | Telefoon: +34 91 774 1000 | Website: http://www.museoreinasofia.es

Meer activiteiten in Madrid

Bekijk alle activiteiten

Hammam Al Andalus baden

“Wanneer ik ondergronds op deze prachtige plek aan het ontspannen ben voelt het alsof ik mijlenver weg ben van de grote stad. ”

Parque de Atracciones

“Dikke pret in een klein pretpark midden in het stadscentrum!”

San Miguel Markt

“Wat een markt! Je kunt hier gemakkelijk een paar uur doorbrengen en van kraampje naar kraampje slenteren om een oneindige hoeveelheid tapas en wijn te proeven. ”