Los Angeles

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Douglas Weissman

De eerste indruk die bezoekers van Los Angeles krijgen is over het algemeen het Los Angeles International Airport. Het vliegveld wordt voortdurend verbouwd en het kan lastig te navigeren zijn door z’n enorme omvang. Het vliegveld ligt dichtbij gewilde bestemmingen zoals Santa Monica en Venice Beach, maar ligt daarbij ook naast de 405 Freeway, een van de grootste en meest overbelaste verkeersaders van Los Angeles. De metroverbinding naar het vliegveld is nog steeds in de planningsfase en zal de komende 5 tot 10 jaar nog niet klaar zijn. Er zijn wel lokale bussen die naar het vliegveld rijden, maar je kunt er niet op vertrouwen dat ze stipt zijn. De meest directe manieren om van en naar het Los Angeles International Airport te reizen zijn:

  • Taxi
  • Ridesharing App
  • Flyaway Bus
  • Shuttles

Taxi

Hoewel het reizen met taxi’s in Los Angeles vrij duur kan zijn door de enorme grootte van de stad, is het wel de snelste manier om naar je gewenste bestemming te komen. Je kunt op het vliegveld makkelijk taxi’s vinden, en deze zetten je bij je verblijfsplaats af. Een taxirit van het vliegveld naar Downtown kan wel makkelijk tussen de $45,- en $50,- kosten. Er is ook een toeslag van $4,- voor ritten die bij het vliegveld starten.

Ridesharing App

Wat je mening ook is over Uber, Lyft, Gett of Curb, ridesharing apps bieden wel eenzelfde soort gebruiksgemak voor deur-tot-deur reizen wanneer je van en naar het vliegveld moet reizen. Je moet de app gedownload hebben op je telefoon voordat je een rit kunt aanvragen. Net zoals taxi’s, en afhankelijk van eventuele aanbiedingen of de tijd, kan een rideshare-ritje tussen de $35,- en $50,- kosten als je naar de Valley reist. Bestuurders van de rideshare-auto kunnen je nu op verzoek direct buiten de terminal ophalen.

Flyaway Bus

De Flyaway is een grote passagiersbus die bij iedere terminal van LAX stopt om mensen af te zetten en op te halen. De bussen hebben een markering met het station waar ze naartoe rijden, waaronder:

  • Van Nuys
  • Westwood
  • Hollywood
  • Union Station

Een enkele reis, afhankelijk van je bestemming, kan maximaal $10,- kosten en moet betaald worden bij aankomst op het busstation. Als je bestemming een van de wijken aan de kust is, of als je niet van plan bent met een (huur)auto te reizen, is de Flyaway wellicht niet de beste manier om je eindbestemming te bereiken, aangezien je dan misschien op het busstation strandt.

Shuttles

Shuttles van en naar LAX kunnen minder duur zijn dan taxi’s, en efficiënter zijn dan de Flyaway Bus. De shuttles zijn kleiner en zetten je af bij je bestemming, maar ze doen hetzelfde voor alle andere passagiers, waardoor de kosten dus vele malen lager zijn dan een enkele taxirit. De meest populaire shuttles zijn:  

Wanneer je je vluchtinformatie doorgeeft, inclusief je vluchtnummer en de verwachte aankomsttijd, geeft de shuttle je een tijdsindicatie wanneer deze je buiten bij de desbetreffende bagageband en terminalnummer komt ophalen.  

Suggestie of feedback?