Los Angeles

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Douglas Weissman

Hollywood en de media schilderen Los Angeles af als een stad die altijd in lichterlaaie staat door bosbranden, die wordt verscheurd door een grote aardbeving, of die wordt afgebroken door rellen als gevolg van politiegeweld, of wanneer een sportteam een kampioenschap wint. Maar feitelijk is Los Angeles een veilige en leuke stad, hoewel dat niet betekent dat je niet goed op jezelf en je spullen moet letten.  

  1. Onthoud het alarmnummer 911, waarmee je alle hulpdiensten in Los Angeles en heel de Verenigde Staten bereikt. Hoewel je het misschien niet nodig hebt, is het wel goed om deze bij de hand te houden.
  2. Wees op je hoede wanneer er iemand dicht bij je zit, of het nou een drukke omgeving is of niet. Het kan leiden tot zakkenrollen of seksuele intimidatie. Houd je geld bij je, op een veilige plek waar niemand anders bij kan.
  3. Voetgangers in Los Angeles hebben voorrang, maar dat betekent niet dat auto’s ook echt voor je stoppen. Blijf op de stoep lopen, en let op de stoplichten wanneer je een straat wilt oversteken. Met andere woorden, steek niet zomaar ergens over waar dat niet mag.
  4. In het onwaarschijnlijke geval van een aardbeving, en je bent binnen, blijf dan weg van ramen of dingen die kunnen vallen. Maak ook geen gebruik van de lift, en zoek dekking onder iets stevigs, zoals een bureau of bed. Als je aan het rijden bent, parkeer de auto aan de kant van de weg, uit de buurt van bruggen, viaducten of hoogspanningskabels.
  5. Ziektekosten in de Verenigde Staten kunnen werkelijk schandalig hoog zijn; zorg er dus voor dat je een reisverzekering hebt afgesloten in je eigen land voordat je in Amerika aankomt, en als je in de VS reist moet je ervoor zorgen dat je zorgverzekering alle onvoorziene problemen dekt.
  6. Marihuana is gelegaliseerd voor recreatief gebruik voor personen van 21 jaar en ouder. Koop nooit marihuana van een persoon zonder vergunning, op straat of in een louche achterkamertje. Neem ook geen marihuana mee over de staatsgrenzen of naar het vliegveld. Dat zal niet goed voor je aflopen.
Suggestie of feedback?