Los Angeles

Openingstijden en Betalen

Jouw lokale TIX-gids: Douglas Weissman

De meeste winkels in Los Angeles, met name de grote ketens, zijn geopend van maandag tot en met zondag tussen 10.00 en 20.00 uur, maar de uren op zondag kunnen iets afwijken. Winkels blijven altijd open gedurende de dag, zonder pauzes. Bepaalde restaurants en winkels zijn zelfs 24 uur per dag geopend.

De munteenheid die in heel Los Angeles wordt gebruikt is de Amerikaanse dollar. Internationale reizigers kunnen geld wisselen bij lokale banken, op het vliegveld en bij LA Currency, een wisselkantoor met drie locaties; Downtown, Van Nuys en in Hollywood, en garandeert de beste koersen van de stad. De verschillende locaties in de stad maken je het gemakkelijk, maar het is toch een goed idee om de koersen van de kantoren met elkaar te vergelijken.

De meeste geldautomaten accepteren Europese bankkaarten. Als je de instructies op het scherm volgt kun je geld pinnen, waarbij een kleine extra vergoeding in rekening wordt gebracht, door de geldautomaat of de bank, als je geen klant bent van die bank. Het is verstandig om, voordat je naar de VS reist, je bank te laten weten dat je naar het buitenland reist.

Los Angeles is een internationale en kosmopolitische stad, maar buitenlandse pinpassen worden normaal gezien niet geaccepteerd in lokale winkels en restaurants.

Banken zijn over het algemeen zes dagen per week open, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Als je niet zeker weet of je met jouw kaart kunt betalen, reken dan af met contant geld. In tegenstelling tot andere landen hebben dollars dezelfde grootte en kleur. Het is daarom belangrijk dat je goed naar de briefjes kijkt voordat je het overhandigt, zodat je geen verkeerd briefje geeft en niet weet hoeveel wisselgeld je zou moeten terugkrijgen.

Suggestie of feedback?