Los Angeles

Wandeling

Jouw lokale TIX-gids: Douglas Weissman

De beste wandelingen door Los Angeles leiden je weg van het drukke verkeer op de straten van Hollywood, en de pompende basdeuntjes van de nachtclubs in Downtown. Treed buiten de gebaande paden van Sunset Boulevard, of het Santa Monica Pier, voor een wandeling die je langs unieke en verborgen plekjes brengt die nog steeds deel uitmaken van het iconische Los Angeles landschap.

De Arroyo Seco and Rose Bowl Loop is een 11-kilometer lang pad dat je zonder begeleiding kunt bewandelen. Dit bijzondere wandeltraject, in de vorm van een lus, begint bij de Lower Arroyo Seco, net naast South Arroyo Boulevard (1). De vijver is nog steeds de plek van de Pasadena Casting Club en de Roving Archers. Loop onder de bogen (2) van de Colorado Street Bridge door. Deze brug stamt uit 1913 en het prachtige architectonische design is ruim 45 meter hoog. Het pad loopt iets omhoog en kruist hier Arroyo Boulevard, en kruist hier met de meer dan 5-kilometer lange lus rondom Rose Bowl (3). Joggers, powerwalkers en ouders met kinderwagens lopen langs de westelijke kant van het stadion. Je volgt dit pad tot je Washington Boulevard bereikt, waar je vervolgens het onverharde pad van West Drive kunt nemen. Loop dan onder het viaduct van de 210 Freeway door, en volg het rechter pad op de splitsing om terug te lopen naar de oostelijke kant van Rose Bowl.

Wanneer je bijna het einde van je wandeling hebt bereikt, kun je je energie weer opbouwen met heerlijke taco’s en pittige bloody mary’s bij het (4) Brookside Restaurant, dat uitkijkt over de fairways van de aangrenzende golfbaan. Op de tweede zondag van de maand kun je een stop maken bij de Rose Bowl Flea Market (5). Je kunt ook je wandeling uitbreiden, met een extra 2 of 4 kilometer, door de mooie route naar East Colorado Boulevard te volgen, een historisch en populair winkelgebied in Pasadena.

Als je liever wat sightseeing combineert met beroemde plekken uit films of series, dan kun je ook je tour beginnen bij Tony’s Saloon (6) in Downtown Los Angeles. Deze gerestaureerde bar was te zien in een aflevering van Showtime’s Ray Donovan. Pingpong- en pooltafels complimenteren het uitgebreide cocktailmenu. Slenter door het Arts District om een foto te maken bij de iconische Polka Dot Wall (7) op het Springs gebouw op Mateo Street. Proef eens een cocktail-specialiteit, of een rustiek gerecht, bij Villain’s Tavern (8) op Palmetto Street, voordat je de kleurrijke muurbeschildering (9) op de enorme muur van het Art Share gebouw, op 4th Place en South Hewitt Street, in je opneemt. De iconische panoramafoto van Downtown Los Angeles wordt vaak genomen vanaf de brug (10) over het 6th Street Viaduct.

Loop door naar de kruising van Jesse Street en Imperial Street om de schitterende muurschildering (11) van straatkunstenaar ROA te zien. Wandel dan Mateo af richting 4th Street, wat je naar het hart van Downtown Los Angeles brengt, en de King Eddy Saloon (12). Deze originele bar opende voor het eerst in de jaren ’30, was te zien in de hitshow Scandal, en was de favoriete plek van de gevierde schrijver Charles Bukowski. Dit downtown-gebied is rijkelijk versierd met Art Deco architectuur, wat dus jouw uitzicht is tijdens je wandeling van de King Eddy Saloon naar The Last Bookstore (13), een moderne mix van een bedrijfs- en kunstruimte binnenin een voormalig bankgebouw. Eindig je wandelroute in beroemde filmscène door de hoek om te lopen naar Cole’s (14), een monumentgebouw dat in het begin van de 20e eeuw opende en ‘French dip sandwiches’ serveerde. Tom Hanks liep de eetzaal van Cole's binnen in de film Forrest Gump uit 1994. J&J’s sandwich shop, aan de overkant van de straat, was de set voor scènes die zich afspeelden in het Night Owl Café, in de film L.A. Confidential uit 1997.

Suggestie of feedback?