Las Vegas

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Amber Ornelas

Het grootste vliegveld van Las Vegas is McCarren International, en er zijn een aantal verschillende manieren om van het vliegveld naar je hotel te reizen.

Taxi's
Taxi’s zijn wel de snelste, maar helaas niet de goedkoopste manier om door de stad te reizen. Wanneer je je bagage hebt opgehaald, volg je de borden voor “Passenger Pickup” (die leiden je naar boven). Taxi’s moeten in een rij wachten, dus zorg ervoor dat je de taxi neemt die helemaal vooraan staat. De meeste chauffeurs accepteren creditcards en contant geld (houd beide op zak, voor het geval dat). Houd er rekening mee dat chauffeurs een fooi verwachten.

Uber / Lyft
Uber en Lyft zijn na taxi's de beste opties om naar je hotel te reizen. Hoewel deze taxidiensten goedkoper zijn dan een normale taxi, moet je wel langer wachten. Om Uber of Lyft te gebruiken, download je de apps – je kunt ze allebei downloaden en de prijs vergelijken. Je bent niet verplicht om je Uber- of Lyft-chauffeur een fooi in contanten te geven, die optie krijg je op je mobiele telefoon wanneer je af bent gezet bij je hotel.

Shuttlebus en lokale bus
Als je hotel op de Strip ligt, dan is de kans groot dat er een shuttlebus van het vliegveld naar je hotel rijdt. Als dat het geval is, is de transfer gratis. Als je hotel iets verder weg ligt, en je geen taxi, Uber of Lyft wilt nemen, dan moet je de Regional Transportation Commission (RTC) bus nemen. Er zijn geen treinen in Las Vegas.

Het wordt toeristen die voor het eerst Las Vegas bezoeken niet aangeraden om de bus te nemen, aangezien de routes, vertrektijden en verbindingen nogal ingewikkeld zijn. Als je toch met de bus wilt reizen, download dan hier de dienstregeling.  

Suggestie of feedback?