Las Vegas

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Amber Ornelas

In vergelijking met de meeste grote steden in Amerika is Las Vegas best een veilige stad, maar er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je moet nemen omdat toeristen helaas vaak het slachtoffer worden van diefstal en oplichting.

  • Een van de grootste problemen in Las Vegas is de voetgangersveiligheid. Voetgangers raken gewond of komen zelfs te overlijden door hard rijdende auto’s, vooral op de Strip. Je moet goed opletten waar je loopt, en altijd de straat oversteken bij een oversteekplaats. Het is verboden om zomaar de straat over te steken (jaywalking). Je kunt worden aangereden en gewond raken, of een hoge boete krijgen.
  • Draag een heuptasje of een tas die je kruislings over je lichaam draagt wanneer je over de Strip loopt. Zakkenrollers hebben het vooral op toeristen gemunt, dus houd je persoonlijke spullen goed bij je.
  • Je mag de zomer en de hitte in Las Vegas niet onderschatten! Drink veel water en draag gepaste kleding. Las Vegas is de twee na heetste stad van Amerika, en het is er hier heel erg droog. Het kan in Vegas zelfs 49 graden worden (ofwel 120 graden Fahrenheit), dus het komt regelmatig voor dat onvoorbereide toeristen (en zelfs locals) te maken krijgen met gebarsten en bloedende lippen en bloedneuzen, verbrande huid en zelfs een hitteberoerte. Het wordt soms zo ontzettend heet dat de stad een “hitte-waarschuwing” afgeeft en men wordt geadviseerd om binnen te blijven. Neem zo’n waarschuwing serieus.
  • Wees op je hoede wanneer je kortingstickets krijgt overhandigd van straatverkopers voor shows, clubs en evenementen. Dit kan namelijk oplichting zijn. Bel de locatie voordat je er naartoe gaat om te verifiëren of wat er op je ticket staat ook overeenkomt met wat zij zeggen.
  • Het is verboden voor jongeren onder de 18 jaar om dicht bij de gokautomaten te komen, of om deze aan te raken.
Suggestie of feedback?