Restaurants in Istanbul

Rönepark

“Dankzij de kleine dierentuin hebben kinderen en ouders de mogelijkheid één te worden met de natuur in het Rönepark, gelegen in een groen gebied en nabij zee. ”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Rönepark is een restaurant in Yeşilköy waar de blauwe zee samensmelt met de groene bebossing. Een perfect decor voor een lekker diner met goede gerechten. Het is tevens een kindvriendelijk restaurant en omdat die erg schaars zijn in Istanbul is Rönepark echt een verborgen juweeltje. Het menu is niet zo uitgebreid maar biedt een goede selectie voor goede prijzen.

Voor ontbijt of lunch kun je eens de Turkse specialiteiten Sigara Böreği of Paçanga Böreği proberen. Sigara böreği is een zoute deegwaar gemaakt met witte kaas in de vorm van een sigaret (sigara in het Turks), en Paçanga is een ander soort zoute deegwaar normaal gesproken bereid met salami of pastrami (maar het zal geen varkensvlees zijn). Als het bereid wordt met pastrami dan zul je wellicht een pepermuntje of chocolaatje achteraf willen eten om de geur te verbergen.

Er is maar één nadeel aan Rönepark en dat is de locatie. Yeşilköy ligt vrijwel op het einde van de stad, in hetzelfde gebied als Atatürk vliegveld. Het is wel de moeite waard als je in de buurt bent.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Istanbul Caddesi