Istanbul

Wijken

“Als Istanbul in de Verenigde Staten lag, zou het waarschijnlijk een staat zijn en geen stad. De stad is enorm!”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Hoewel het moeilijk is om te spreken over de voornaamste indeling van districten omdat veel districten even belangrijk zijn en populair om uiteenlopende redenen, zal ik beginnen met de continenten te onderscheiden. Istanbul ligt op zowel Azië (1) als Europa (2) waarbij we de Prinses Eilanden (3) als een aparte entiteit benoemen.

1. Aziatische zijde
Het belangrijkste district van de Aziatische zijde is Kadıköy (zowel de naam van de wijk als de naam van een aantal wijken), Bostancı en BeykozModaCaddebostanand Fenerbahçe zijn allemaal gekoppeld aan Kadıköy, terwijl de Bağdat Straat tussen Kadıköy en Bostancı ligt.

  • Moda is heerlijk om thee te drinken in een café aan de waterkant;
  • Het Caddebostan Kustgebied is een plek aan de zee voor sport en ontspanning, gekoppeld aan Bağdat Straat via een straat van bars en restaurants; 
  • Fenerbahçe is een prachtige wijk met café's, restaurants, een jachthaven en openbaar park;
  • Bagdat Street is het meest bezochte en meest geliefde winkelgebied van de Aziatische zijde, gevolgd door de wijk Kadıköy;
  • De culinaire en prachtige uitkijkplaatsen KanlıcaBeykoz en Polonezköy zijn allen verbonden met Beykoz.

2. Europese Zijde
De belangrijkste districten aan de Europese zijde, in het bijzonder voor toeristen, zijn BeyoğluBeşiktaş (net als Kadıköy, is Beşiktaş zowel de naam van de wijk als de algemene naam van een aantal wijken), Sarıyer (met Emirgan), Şişli en Fatih (Eminönü, Sultanahmet).

  • Beyoğlu, waar je de favorieten van zowel toeristen als de lokale bevolking, de İstiklal Straat en Cihangir kunt vinden. İstiklal Straat heeft talloze café's, restaurants, bars en winkels.
  • Beşiktaş is de plek voor de kustgebieden Beşiktaş, Ortaköy, Kuruçeşme, Arnavutköy en Bebek, populair voor onder andere verfijnd dineren, drinken en uitgaan.
  • Sarıyer biedt de natuurlijke schoonheid van Emirgan, terwijl de bezienswaardige favorieten Eminönü en Sultanahmet aan Faith gekoppeld zijn.
  • Şişli is de plaats van Zincirlikuyu (centrum voor metrobus transfers, winkelcentrum Zorlu), Mecidiyeköy (winkelcentra Trump en Cevahir), en het luxueuze winkelgebied Nişantaşı.

3. Prinses Eilanden (vaak kortweg "Eilanden" genoemd)
Prinses Eilanden is de groepsnaam voor een eilandengroep in de Marmara Zee met Büyükada,KınalıadaSedef AdaYassıadaTavşan AdasıKaşık AdasıSivri AdaBurgazAda en Heybeliada.

De populairste bestemmingen zijn BüyükadaKınalıadaBurgazada en Heybeliada. Je kunt een veerboot nemen vanaf Kadıköy or Bostancı om daar te komen.

Suggestie of feedback?