Bezienswaardigheden op Curaçao

Grote Knip

“Het bekendste strand van Curaçao! Ervaar hier het lokale strandleven tussen de Antilliaanse families.”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

De kans is groot dat je deze baai herkent van de paradijselijke plaatjes die Curaçao beroemd maken. Grote Knip is de bekendste baai van Bandabou (het Westen van Curaçao) en is vrij toegankelijk, verwacht hier dan ook geen strandtenten of luxe bedjes, maar rotsen, zand en enkele strandhutjes.

Doordat de natuurlijke inham erg ondiep is, kleurt het water prachtig turquoise en kun je hier comfortabel snorkelen. Ook maakt het ondiepe water de baai bij uitstek geschikt voor families en die komen hier dan ook in grote getale. Met name in het weekend en op feestdagen wordt de smalle strandstrook bezet door Antilliaanse families die ruimschoots eten en drinken meenemen en hier hun weekend vieren. 

Locals noemen Grote Knip ook wel Playa Abou, wat "strand in het dal" betekent. De naam Knip komt van het Landhuis Knip dat op ongeveer een kilometer ten noorden van de baai ligt. Iets ten zuiden van Grote Knip vind je het broertje Kleine Knip, een iets minder fotogenieke baai die, hoe kan het ook anders, iets kleiner is dan Grote Knip. Zoek je een plek met meer rust dan is Kleine Knip een ware verademing. 

TIP: Laat geen waardevolle spullen achter in de auto. Je hebt vanaf het strand geen zicht op de parkeerplaats en auto inbraken komen helaas vaak voor. Vergeet ook niet om eten en drinken voor de dag mee te nemen als je hier naartoe komt.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Bandabou

Meer bezienswaardigheden in Curaçao

Bekijk alle bezienswaardigheden

Riffort

“Geweldige historische locatie waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd en drankjes met vrienden.”

Straatkunst

“De muurschilderingen van de kinderen van lokale kunstenaar Garrick Marchena zijn mijn favoriet!”

Zoutpannen van Jan Thiel

“De zoutvlakte ziet eruit als een enorme schaatsbaan, maar je hoeft je schaatsen niet mee te nemen, zonnebrandcrème is voldoende.”