Curaçao

Raheela Bhatti

“Een historische stad, witte zandstranden, helderblauwe zee, mooie natuur, bruisend nachtleven, rijke smaken en een smeltkroes van culturen. Curaçao is een van de meest gevarieerde eilanden in het Caribisch gebied.”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao
Over mezelf:

Ik ben geboren en getogen in Nederland (Den Haag), maar gezien de afkomst van mijn ouders en het feit dat hun familie over de hele wereld woont, heb ik me altijd verbonden gevoeld met de wereld.

Al op jonge leeftijd reisde ik elk jaar om familie in verschillende landen te bezoeken of nieuwe bestemmingen te ontdekken. Toen ik ouder werd ben ik alleen maar meer gaan reizen.  

Ik vind het heerlijk om mijn verblijf te plannen; reisschema’s en lijstjes maken met alle bezienswaardigheden, (shop) gebieden, markten en parken die ik wil bezoeken. En vervolgens, na een zorgvuldige planning van de reis, laat ik los en kom ik iets onverwachts tegen. Dat is gewoon geweldig!

Omdat mijn moeder een 'yu di korsou (kind van Curaçao) is, heb ik het eiland vaak bezocht. En eind 2013 ben ik naar dit prachtige eiland verhuisd samen met mijn partner, die ook afkomstig is van Curaçao.

Wat mijn bestemming geweldig maakt:

Het eerste jaar op het eiland was behoorlijk hectisch, omdat er zoveel veranderdingen waren in mijn persoonlijke leven. Maar aan het eind van het eerste jaar viel alles op zijn plek en doordat we nieuwe vrienden hebben gemaakt is het verkennen van het eiland nog leuker geworden. Het weekend doorbrengen op het strand (wat we vaker moeten doen), het bezoeken van een Landhuis waar we nog niet zijn geweest, leuke activiteiten doen met de kinderen of nieuwe restaurants uitproberen. Het is allemaal beter als je het met goede vrienden kan delen. Oh en het hele jaar door zonneschijn is ook niet echt slecht.

Suggestie of feedback?