Bezienswaardigheden op Curaçao

Handelskade

“De perfecte plek in Punda om te ontspannen tijdens de dag of in de vroege avond.”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

Dit is waarschijnlijk het meest herkenbare aanblik van Curaçao en een plek die je niet mag missen. Deze kleine straat aan de waterkant is een UNESCO locatie en staat vol met koloniale Nederlandse gebouwen maar dan vrolijk beschilderd in Caribische stijl. Aan het begin van de Handelskade (het gedeelte dichtst bij de brug) vind je enkele winkels, bars en cafés.

Dit is de perfecte plek in Punda om even te ontspannen gedurende de dag of in de avond als de gebouwen prachtig verlicht zijn. Neem plaats op één van de terrasjes en geniet van een lekkere lunch of cocktail met uitzicht op de Sint Annabaai, al kijkend naar de Koningin Emmabrug (ook bekend als de swingende oude dame) die open zwaait om schepen in de haven te laten. Een waar spektakel!

TIP: Voor het beste uitzicht op de Handelskade ga je naar de wijk Otrobanda (aan de andere kant van de baai).

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Handelskade

Meer bezienswaardigheden in Curaçao

Bekijk alle bezienswaardigheden

Fort Amsterdam

“Dit prachtige fort is onderdeel van het historische centrum van Willemstad, niet te missen in een wandeling door Punda.”

Grote Knip

“Het bekendste strand van Curaçao! Ervaar hier het lokale strandleven tussen de Antilliaanse families.”

Flamingo's Jan Kok

“Deze locatie trekt veel flamingo's aan. Als je geluk hebt, kun je een grote kolonie van meer dan 30 wilde flamingo's bij elkaar fotograferen!”