Bezienswaardigheden op Curaçao

Flamingo's Jan Kok

“Deze locatie trekt veel flamingo's aan. Als je geluk hebt, kun je een grote kolonie van meer dan 30 wilde flamingo's bij elkaar fotograferen!”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

Als je de prachtige westkant van het eiland gaat verkennen, mag je een bezoek aan de saliña van Jan Kok niet overslaan. Vanaf de weg naar Westpunt neem je de weg naar Sint Willibrordus aan je linker zijde. Na een korte rit zie je een bord aan je linkerhand. Parkeer je auto aan de kant van de weg en kijk of je de flamingo's kunt spotten. Houd je auto wel goed in de gaten en je spullen uit het zicht.

Er is een steiger met een kleine uitkijkpunt, maar je zult de flamingo's vanaf hier alleen in de verte zien omdat ze meestal hun afstand houden Als je iets dichterbij wilt komen, kun je de zandpaden rondom het water bewandelen, maar houd wel voldoende afstand en probeer ze niet te storen. 

Iets verderop vind je Toko Williwood en het Williwood teken (zoals in Hollywood). Dit is een ideale stop voor ontbijt, lunch of een drankje.

TIP: Landhuis Jan Kok ligt nabij en is ook zeker een bezoek waard. Dit is één van de oudste plantages op Curaçao. Vandaag de dag vind je hier de kunstgalerie van artiest Nena Sanchez. Je kunt haar kleurrijke werk hier bewonderen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Weg naar St Willibrordus

Meer bezienswaardigheden in Curaçao

Bekijk alle bezienswaardigheden

Handelskade

“De perfecte plek in Punda om te ontspannen tijdens de dag of in de vroege avond.”

Riffort

“Geweldige historische locatie waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd en drankjes met vrienden.”

Zoutpannen van Jan Thiel

“De zoutvlakte ziet eruit als een enorme schaatsbaan, maar je hoeft je schaatsen niet mee te nemen, zonnebrandcrème is voldoende.”