Bezienswaardigheden op Curaçao

Drijvende Markt

“De meest kleurrijke markt van Curaçao!”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

Update maart 2018: de beroemde drijvende markt is na meer dan 100 jaar van bedrijvigheid helaas noodgedwongen gesloten. Dit is het gevolg van de grensblokkade die eerder dat jaar werd opgelegd door de Venezolaanse president, om de smokkel van onder andere goud van Venezuela naar de ABC-eilanden tegen te gaan.

Al wandelend in Punda zul je ongetwijfeld de 'drijvende markt' ofwel barku di fruta tegenkomen op de Sha Caprileskade. De markt ligt direct naast de kleine Koningin Wilhelmina brug, één van de drie bruggen vernoemd naar de voormalige koninginnen van het Koninkrijk der Nederlanden.

De bootjes die hier aangemeerd liggen komen uit Venezuela en verkopen hun producten vanaf de kraampjes op de kade. Deze markt is erg populair bij de lokale bevolking die er hun dagelijkse portie groenten en fruit kopen. Je zult merken dat er ook veel auto's langsrijden die snel wat kopen van de leveranciers die langs de weg staan met kant en klare zakken fruit. Ik adviseer je om niet alleen voorbij te rijden, maar langs de kraampjes te struinen en lekker fruit te kopen voor je dagje aan het strand. 

TIP: Een stukje verder richting de ronde markt vind je een lokale leverancier die een aantal lokale lekkernijen gemaakt van noten, kokos en melk verkoopt. Je moet er zeker een paar proberen. Mijn favoriet is 'tentalaria' gemaakt van gemalen cashewnoten (je hebt ook een variant van pinda's).

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Sha Caprileskade

Meer bezienswaardigheden in Curaçao

Bekijk alle bezienswaardigheden

Flamingo's Jan Kok

“Deze locatie trekt veel flamingo's aan. Als je geluk hebt, kun je een grote kolonie van meer dan 30 wilde flamingo's bij elkaar fotograferen!”

Zoutpannen van Jan Thiel

“De zoutvlakte ziet eruit als een enorme schaatsbaan, maar je hoeft je schaatsen niet mee te nemen, zonnebrandcrème is voldoende.”

Grote Knip

“Het bekendste strand van Curaçao! Ervaar hier het lokale strandleven tussen de Antilliaanse families.”