Bezienswaardigheden op Curaçao

Fort Amsterdam

“Dit prachtige fort is onderdeel van het historische centrum van Willemstad, niet te missen in een wandeling door Punda.”

- Raheela woont al sinds 2013 op Curaçao

Fort Amsterdam werd in 1635-1636 gebouwd door de West Indische Compagnie (WIC). Het fort diende als lokale hoofdzetel van de WIC en als militair fort ter bescherming van het eiland tegen indringers. Dit prachtige gebouw is daarom strategisch gebouwd aan de ingang van de Sint Anna Baai in Punda. Het is het grootste fort op het eiland en heeft muren die tot 3 meter dik zijn.

Tegenwoordig dient het gebouw als zetel van de Curaçaose regering en als gouverneurswoning. Bezoekers mogen de binnenplaats van het fort betreden dat jammer genoeg nu een parkeerplaats is, maar nog steeds de moeite waard omdat je het mooie gebouw goed kunt bewonderen. Je vindt hier ook een kleine kerk. 

TIP: Als je het fort wilt fotograferen kun je het beste naar de andere kant van de baai gaan. Je kunt vanaf hier een mooie foto maken van de ingang van het fort en de baai.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Gouvernementsplein

Meer bezienswaardigheden in Curaçao

Bekijk alle bezienswaardigheden

Flamingo's Jan Kok

“Deze locatie trekt veel flamingo's aan. Als je geluk hebt, kun je een grote kolonie van meer dan 30 wilde flamingo's bij elkaar fotograferen!”

Riffort

“Geweldige historische locatie waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd en drankjes met vrienden.”

Grote Knip

“Het bekendste strand van Curaçao! Ervaar hier het lokale strandleven tussen de Antilliaanse families.”