Bezienswaardigheden in Boedapest

Hongaarse Opera

“Dit is een van de beste operahuizen ter wereld, en het spectaculaire gebouw is dan misschien klein – maar wat ze mist aan grootte maakt ze goed met haar architecturale schoonheid en de kwaliteit van de optredens. ”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

De Hongaarse Opera opende voor het eerst haar deuren in 1884, en heeft sindsdien de reputatie als een van de beste opera’s in Europa, vooral vanwege de uitstekende akoestiek en het rijkelijk gedecoreerde interieur. Naast opera-optredens van wereldberoemde artiesten worden in dit gebouw ook balletshows uitgevoerd, en je kunt goedkope kaartjes bemachtigen als je deze vooraf koopt. Overdag worden er rondleidingen door het gebouw gegeven.

TIP: Het auditorium is gesloten voor renovaties tot 2018 (optredens vinden plaats in het Erkel Theater), maar het gebouw blijft gedurende de dag open voor rondleidingen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Andrássy út. 22 | Openbaar vervoer: Opera | Website: http://www.opera.hu/

Meer bezienswaardigheden in Boedapest

Bekijk alle bezienswaardigheden

Hősök Tere (Heldenplein)

“Dit grote plein, omringd met imposante beelden, is een must-see met historische waarde. ”

De Kettingbrug

“De Kettingbrug is een fundamenteel onderdeel van de skyline van Boedapest, en maakte tijdens de bouw – en nog steeds – bijzondere indruk op de Hongaren.”

Szimpla Kert

“Deze aparte en excentrieke bar, dat als allereerste ruïnepub wordt aangemerkt, is een van de beste plekken in de stad om de alternatieve kant van Boedapest te ervaren.”