Winkelen in Boedapest

Váci Utca

“De levendigste winkelstraat van Boedapest, Váci Utca, is een bruisende doorgangsweg vol verschillende soorten winkels, van souvenirwinkels met handgemaakte items tot populaire modemerken.”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

Váci utca, een autovrije winkelstraat in Boedapest, begint bij het schilderachtige Vörösmarty Plein en eindigt bij de Grote Markthal, en daartussenin liggen talloze souvenirshops en bekende modemerken zoals Zara en H&M. Hier kun je veel verschillende artikelen kopen, van ambachtelijke Hongaarse handwerkjes tot de allerlaatste mode-items. Deze doorgaande straat wordt geflankeerd door gebouwen uit de 18e en 19e eeuw. Als je omhoog kijkt, zie je dat een aantal façades rijkelijk versierd zijn met gedetailleerde patronen.

TIP: Kom in de winter om de Kerstmarkten te bezoeken die het hele Vörösmarty Plein vullen, of bezoek in de lente de Lentemarkten.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Váci utca | Openbaar vervoer: Vörösmarty tér

Meer winkels in Boedapest

Bekijk alle winkels

District VI-VII

“Ga op jacht naar de mooiste vintage spullen in gevarieerde boetiekjes en vind unieke items uit vervlogen tijden. Deze buurt is een walhalla voor vintage liefhebbers. ”

Andrássy Boulevard

“Haal je hart op, en je portemonnee tevoorschijn, in de vele luxe modewinkels die aan deze iconische straat in Boedapest liggen. ”

WestEnd City Center

“Een levendig overdekt winkelcentrum, verdeeld over vier etages, met bekende modewinkels waar je alles van elektrische apparaten tot kleding en accessoires kunt vinden. ”