Boedapest

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Alexandra Mackintosh

Boedapest is een heel veilige stad, en ’s nachts alleen over straat lopen zou geen probleem moeten zijn. Maar er zijn, net zoals in elke stad, wel enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen, en je moet natuurlijk altijd op je hoede zijn.

  • Een van de grootste problemen die een toerist in Boedapest kan overkomen is zakkenrollen. De beste manier om dit te voorkomen is door ervoor te zorgen dat je tas altijd gesloten is. Laat je tas niet openstaan of uit je zicht verdwijnen. Blijf ook op je hoede in drukke gebieden.

  • Houd geen taxi aan op straat; bel een taxiservice om je op te halen, of gebruik de Taxify-app.

  • Het is verboden om geld te wisselen op andere plekken dan officiële wisselbureaus en banken. Negeer straatverkopers die aanbieden om geld te wisselen.

  • De meeste gebieden die je als toerist bezoekt zijn veilig, ook ’s nachts, maar het is beter om de buitenwijken VII, VIII en IX te vermijden wanneer het donker wordt.

  • Wacht op het groene voetgangerslicht wanneer je de straat oversteekt, en controleer altijd of er geen fietsers aankomen. Net wanneer je denkt dat het veilig is om over te steken, en het licht nog op rood staat, komt er een auto uit het niets aangereden! Wees dus voorzichtig, en let goed op.

  • Het komt niet vaak voor, maar soms probeert een bar of restaurant toeristen te veel te laten betalen. Controleer het menu en de prijslijst altijd op voorhand, en check vooral goed de rekening wanneer je deze overhandigd krijgt.

Handige telefoonnummers:

  • Politie: 107

  • Ambulance: 104

  • Toeristenpolitie (Engelssprekend): 06-1-438-8080

Suggestie of feedback?

Meer in Boedapest

Bekijk alle tips

Luchthaven Transfer

Van het vliegveld naar het centrum van Boedapest reizen is snel en eenvoudig, en er zijn verschillende manieren om er te komen. Dit zijn de drie meest makkelijke manieren.

Openbaar Vervoer

Boedapest is een kleine stad en is daarom al lopend goed te ontdekken. Desalniettemin heeft het ook een heel efficiënt vervoersnetwerk bestaande uit bussen, trams, metro’s en zelfs boten! Tijdens je verblijf zul je waarschijnlijk vooral de metro en de tram gebruiken, een combinatie van deze twee brengt je praktisch overal naartoe.

Openingstijden en Betalen

Openingstijden