Boedapest

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Alexandra Mackintosh

Van het vliegveld naar het centrum van Boedapest reizen is snel en eenvoudig, en er zijn verschillende manieren om er te komen. Dit zijn de drie meest makkelijke manieren.

Luchthavenbus 100E

De onlangs geïntroduceerde 100E luchthavenbus is de goedkoopste manier om naar het centrum van Boedapest te reizen vanaf het vliegveld (en andersom). Een enkeltje kost 900 HUF, de directe lijn duurt ongeveer 35 minuten en je wordt middenin het centrum, op het plein van Deák Ferenc, afgezet. De bus rijdt iedere 30 minuten tussen 5.00 uur 's ochtend en 00.30 uur ’s nachts, en vertrekt net buiten Terminal 2.

MiniBUD Shuttle Bus

De MiniBUD shuttlebus is de perfecte combinatie van prijs en gemak, en brengt je tot aan de stoep van je bestemming. Het nadeel? Je moet iets langer wachten op het vliegveld, aangezien de bus alleen vertrekt wanneer er genoeg passagiers zijn die naar hetzelfde gebied gaan. Reis je in een groep? Koop dan samen je ticket. De ritprijs voor een extra persoon met dezelfde boeking gaat dan maar een klein beetje omhoog. 

Taxi

Een taxi pakken op het vliegveld is sowieso de meest gemakkelijke optie, maar het kan ook de duurste zijn. Wanneer je het vliegveld uitloopt zie je de officiële vliegveldtaxi-standplaats, deze wordt geëxploiteerd door Főtaxi. Hier kun je een taxi bestellen en krijg je vooraf een nummer en een geschatte prijs van je rit. De reistijd naar het centrum van Boedapest is ongeveer 30 minuten.

Tip: Neem geen rit aan van iemand die jou zomaar aanspreekt buiten de terminal. De enige manier om een taxi te krijgen, en een eerlijke prijs, is via de officiële aanbieder.

Suggestie of feedback?