Boedapest

Praktische tips

Jouw lokale TIX-gids: Alexandra Mackintosh
  • Op feestdagen zijn maar weinig winkels open, houd hier dus rekening mee. Anderzijds zijn er wel veel restaurants en cafés open.

  • In Boedapest kun je alleen Europese stekkers gebruiken.

  • Voel je niet beledigd als de service in restaurants wat kortaf lijkt, dit is hier de normaal; het is echt absoluut niet persoonlijk bedoeld.

  • Boedapest is een kleine stad, dus grote evenementen kunnen het openbaar vervoer verstoren. Check vooraf of er bus/tram/metro-verstoringen zijn op de weg naar jouw bestemming.

  • Wat betreft het navigeren in stad: het is handig om te weten dat er verschillende manieren zijn om naar gebieden in de stad te verwijzen, aangezien ze op elkaar kunnen lijken! Utca en út verwijzen allebei naar straten – Váci utca en Váci út zijn bijvoorbeeld twee verschillende plekken. Utca kan worden afgekort tot ‘u’ als je een adres leest, maar met ‘út’ kan dat niet. Hetzelfde geldt voor ‘tér’ en ‘tere’: beiden betekenen ‘plein’, maar zijn niet onderling uitwisselbaar.

Suggestie of feedback?

Meer in Boedapest

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer

Boedapest is een kleine stad en is daarom al lopend goed te ontdekken. Desalniettemin heeft het ook een heel efficiënt vervoersnetwerk bestaande uit bussen, trams, metro’s en zelfs boten! Tijdens je verblijf zul je waarschijnlijk vooral de metro en de tram gebruiken, een combinatie van deze twee brengt je praktisch overal naartoe.

Luchthaven Transfer

Van het vliegveld naar het centrum van Boedapest reizen is snel en eenvoudig, en er zijn verschillende manieren om er te komen. Dit zijn de drie meest makkelijke manieren.

Openingstijden en Betalen

Openingstijden