Wandeling langs Gaudi's meesterwerken

“Ontdek interessante feiten over Gaudi's meesterwerken, die je zo zou missen.”

Jouw lokale TIX-gids: Redactie

Gaudi heeft ongetwijfeld zijn stempel op Barcelona gezet. Je ziet zijn werk door de hele stad. Van de straatverlichting tot een park en van gebouwen tot de beroemde basiliek. Zijn werk bevat altijd uitzonderlijke details en is rijk aan symboliek. Om het meeste uit jouw Gaudi ervaring te halen, kun je het beste deelnemen aan een tour gewijd aan de briljante architect. Bekijk zijn meest gewaardeerde werken met een wandeling in Park Guell en langs de Sagrada Familia, Casa Batlló en Casa Milà. Geef je voeten even de rust terwijl je van de ene locatie naar de andere wordt vervoerd met een comfortabele touringcar bus. Houd er rekening mee dat deze tour alleen inclusief de buitenkant van de Sagrada Familia, Casa Batlló en Casa Milà is. 

TIP: Draag comfortabele schoenen, want je moet best wel wat lopen tijdens deze tour.

voeg toe aan mijn bucketlist
Adres Balmes str5 | Openbaar vervoer Bus: 14 en 59 Balmes-Pelai

Meer over Barcelona

 • El Asador de Aranda

  “Simpelweg het lekkerste lamsvlees van Barcelona in een geweldig mooi Modernistische gebouw. ”

  Gevestigd in het modernistische meesterwerk van Joan Rubio, La casa Roviralta, staat een diner bij El Asador de Aranda garant voor een heerlijke maaltijd in een bijzondere setting. Het restaurant staat bekend om het lamsvlees die in de houten oven gaar wordt gesudderd. Ook het origineel 19e eeuwse interieur is een troef. Boven op het dakterras kan je nog even genieten van het geweldige uitzicht over de met modernistische paleizen gevulde Carrer de Tibidabo.

 • Staand genieten van de lekkerste pintxos

  Natuurlijk mag een bezoek aan een echte tapasbar in Barcelona niet ontbreken. Eigenlijk zijn pintxos, kleine hapjes aan een prikkertje, veel populairder in Barcelona. Deze hapjes worden meestal geconsumeerd tussen de maaltijden en gecombineerd met wijn of bier. Eet ze op lokale wijze, staand in een bar zoals Cerveceria Catalana. Je zult snel ontdekken dat het eten van pintxos een sociaal gebeuren is.

 • El celler de la Boqueria

  “De perfecte plek om even bij te komen van al de gastronomische verrassingen op de Boqueria markt met een goed glas wijn. ”

  El celler de la Boqueria is eigenlijk meer een slijterij dan een bar maar gelukkig staan er buiten twee grote statafels (wijnvaten) zodat je hun heerlijke wijn ter plekke kunt uitproberen. Vaak staan er glazen en aangebroken flessen klaar voor de lekkere trek. Je kunt hier per glas bestellen en deze rustig aan de staan tafel tot je nemen. Met een uitstekende selectie en behulpzame personeel zal je altijd tevreden zijn met je keuze.