Activiteiten in Barcelona

Tour naar Montserrat

“Het landschap en de rust zijn echt geweldig. Zelfs de reis naar Montserrat vanaf de binnenstad van Barcelona is adembenemend.”

- TIX Team

Ongeveer 50 km ten noordwesten van Barcelona vind je Montserrat. Een prachtige en spirituele plek. Er zijn enkele interessante bezienswaardigheden op de berg, zoals de Monastir de Montserrat en verscheidene kleinere kerken en kapellen. Het klooster ligt aan de oostkant van de rotsformatie op een hoogte van 720 meter. Het is hier vaak erg druk, omdat het bekend staat als een bedevaartsoord (om de zwarte Madonna te zien) en toeristische bestemming. Je moet zeker een kijkje nemen bij het klooster, maar ga richting de wandelpaden als je wat rust zoekt. 

Als je wat meer tijd hebt in Barcelona, mag een bezoek aan Montserrat absoluut niet ontbreken. Het heeft een bijzonder landschap en mooie uitzichten. De eenvoudigste manier om Montserrat te bezoeken, is met een dag tour. Je hebt dan een gids, die je meer inzicht in de locatie en de bezienswaardigheden kan geven, maar er zal ook genoeg tijd zijn om zelf op pad te gaan. 

TIP: Het kan best koud worden boven op de berg. Neem een extra vest of trui mee en draag comfortabele schoenen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Montserrat

Meer activiteiten in Barcelona

Bekijk alle activiteiten

Barcelona Beach

“De stranden van Barcelona behoren tot de mooiste stadsstranden van de wereld.”

Kabelbaan

“De rood met witte kabelbaan brengt al sinds 1931 mensen van het strand naar een prachtig uitzichtpunt op Montjuic.”

Boqueria market

“De Boqueria markt is de ideale plek om de lege maag te vullen. Het aanbod aan hapjes en drankjes is overweldigend en er is voor ieder wat lekkers! ”