Barcelona

Uitgaan

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Als de nacht valt, leeft Barcelona pas echt op. Barcelonezen eten relatief laat en doen dat graag buiten de deur. Een tapasbar is dan ook het perfecte startpunt van een avond uit. Na een goede maaltijd zijn er veel bars waar je onder het genot van een cocktail of Caña de avond voort kunt zetten, vaak vergezeld van live muziek. Het echte nachtleven barst pas los na 23.00 uur terwijl clubs zelfs pas na 2 uur echt tot leven komen.

In de zomermaanden zijn terrassen in de buurten Port Olímpic en Port Vell populair om tot diep in de nacht een drankje te doen. Ook op de pleinen Passeig del Born, Plaça del Pi, Plaça Reial en Plaça del Sol vind je veel leuke borrellocaties met een gemengd publiek. Wil je echt tussen de locals uitgaan dan bezoek je het beste een bar in de wijk Gràcia.

Voor een culturele avond is het bijwonen van een klassieke muziek-voorstelling in het Palau de la Música Catalana een echte aanrader. De beste operavoorstellingen vinden plaats in het Gran Teatre de Liceu. Bekende popartiesten doen Barcelona regelmatig aan tijdens wereldtournees. Grote optredens vinden meestal plaats in Palau Sant Jordi.

Voor een actuele uitgaansagenda kun je “Time Out” raadplegen.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Wijken

Toeristisch of juist heel local? Historisch of hypermodern? In Barcelona kan slechts één metrostop een wereld van verschil betekenen. In het karakteristieke historische centrum voeren idyllische steegjes je langs sfeervolle pleintjes en imposante 14e-eeuwse kathedralen terwijl je in de wijk Eixample oog in oog staat met de modernistische meesterwerken van Antoní Gaudi. Een wandeling door de moderne wijk El Born laat je de eigentijdse kant van Barcelona beleven met trendy modeboetieks, hippe horeca en een goed gevulde culturele agenda.