Barcelona

Staand genieten van de lekkerste pintxos

Jouw lokale TIX-gids: Thomas Elshout

Natuurlijk mag een bezoek aan een echte tapasbar in Barcelona niet ontbreken. Eigenlijk zijn pintxos, kleine hapjes aan een prikkertje, veel populairder in Barcelona. Deze hapjes worden meestal geconsumeerd tussen de maaltijden en gecombineerd met wijn of bier. Eet ze op lokale wijze, staand in een bar zoals Cerveceria Catalana. Je zult snel ontdekken dat het eten van pintxos een sociaal gebeuren is.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Word expert in het proeven van Jamón Ibérico

Jamón Ibérico (Spaanse ham) is de culinaire trots van Spanje. In de Jámon Experience ontdek je de geheimen achter deze hemelse delicatesse en ben jij na afloop zelf de keurmeester tijdens een hamproeverij, die gepaard gaat met een glas bier, wijn of cava. Deze activiteit is een must voor fijnproevers!

Geniet van een panoramische zonsondergang

Zie jij jezelf al zitten? Genieten van een drankje met tapa in bar Mirablau en zie in panorama hoe de nacht over Barcelona valt.

Ga shoppen met een view

Het moderne winkelcentrum Las Arenas is gebouwd in een voormalige stierenvechtersarena. De oorspronkelijke gevel, een herinnering aan het verleden, is behouden, maar de binnenkant is volledig vernieuwd. In het winkelcentrum vind je merkwinkels, een bioscoop, restaurants en cafés. Maar het beste is de 360º skywalk dakterras met een panoramisch uitzicht over Barcelona!